WDF/BDO

“Dutch Crown”, Francisca Hoenselaar waarschijnlijk niet naar Winmau

De come back van Neerlands meest succesvolle darters, Francisca Hoenselaar, gaat nu niet bepaald over rozen. Vond de Rotterdamse eind vorig jaar nu een nieuwe hoofdsponsor, Finder, die haar come back mogelijk wilde maken, ziet het  er toch naar uit dat het toch een verloren jaar gaat worden.Het ziet er namelijk sterk naar uit dat ‘the Dutch Crown’ Francisca Hoenselaar, niet aan de Winmau World Masters 2012 en Lakeside playoffs zal deelnemen . Hoenselaar is onlangs betrokken geraakt bij een ernstig scooterongeluk.
“ De artsen denken niet dat de Winmau haalbaar is”, aldus Hoenselaar. “Ik moest uitwijken voor een auto die bizar hard voorbij reed, mede passagier en scooter hadden geen schrammetje. Ik heb een gecompliceerde polsbreuk, hoofdwond en zwaar gekneusde heup. Afgelopen maandag ben ik met succes geopereerd, over 5 weken gaat het gips eraf, ijzerdraadjes eruit en vervolgens start de revalidatie. Dankzij de Olympische spelen en veel lezen kom ik de dagen wel door”.
De meervoudig Europees- en Wereldkampioene is onlangs gestopt binnen de Nederlandse selectie maar is onder andere dankzij haar sponsor Finder nog wel op individueel niveau actief. Het ziet er zodoende sterk naar uit dat Hoenselaar, net als in 2011 en 2012, zal ontbreken op Lakeside 2013.  Het belangrijkste dartsevenement dat ze in 2009 na vijf finaleplaatsen eindelijk op haar palmares wist te schrijven. Een regelrechte domper dus voor deze zeer gedreven speelster en de redactie van Prodarts Europe wenst haar sterkte en een spoedig herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands