FINDER MASTERS

Drie spelers toegevoegd aan deelnemersveld Finder Darts Masters

Zaterdag 2 september zijn er weer 3 namen toegevoegd aan de deelnemerslijst voor Finder Darts Masters 2017. Deze drie spelers plaatsten zich via de Champions League of Darts, een speciaal toernooi waarop spelers en speelsters, aangesloten bij een lidorganisatie van de Nederlandse Darts Bond een startbewijs kunnen bemachtigen.

Champions League of Darts 2017 is gespeeld en de kampioenen van dit jaar zijn na vijf spannende finales bekend. Inzet vandaag was voor de heren, dames, en junioren een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2018 plus deelname aan de Winmau World Masters in het Engelse Bridlington.

De winnares van het meisjestoernooi ontving een deelnamebewijs voor de Winmau World Masters en de kampioen bij de aspiranten en VIP arrangement om de Finder Darts Masters 2017 van heel dichtbij mee te maken.

In het herentoernooi ging de finale tussen Rick Hofstra en Jeffrey Stigter. Rick met al de nodige ervaring op wereldpodia, hij speelde onder andere op het grote podium van Lakeside en het wereldpodium van Zuiderduin.

Het werd een spannende finale over best of 3 die door Rick Hofstra in twee sets gewonnen werd. In de eerste set ging het gelijk op en maakte Rick het verschil in de vijfde een laatste leg en won zo deze set met 3-2.

In de tweede set kwam Rick 2-0 achter tegen Jeffrey Stigter maar Rick wist zich knap terug te vechten naar 2-2 en nu tegen de darts in pakte hij ook de vijfde leg in de tweede set voor een 2-0 eindstand.

De titel bij de dames ging naar Marjolein Noijens. In haar finale tegen Aletta Wajer kwam Marjolein 0-1 achter doch 3 legs later kwam ze 3-1 voor en leek de weg naar de overwinning voor haar nog zonder veel obstakels. Aletta dacht er anders over, misschien ook wel door de druk op Marjolein zo dicht bij de overwinning te zijn, en boog een 3-1 achterstand om in een 4-3 voorsprong en was nu Aletta 1 leg verwijderd van de overwinning.

Marjolein kon zich herpakken en wist de twee nog resterende legs naar zich toe te trekken en zich zo te plaatsen voor Finder Darts Masters 2017.

Ramon Leferink gaat dit jaar meedoen met de Finder Darts Masters Youth event . En daar zag het in het begin niet naar uit want hij kwam 4-1 achter te staan op Lars Plaisier die de titel voor het grijpen had. Maar Lars kreeg het deksel op de neus want Ramon won 4 legs op rij en won de titel van het junioren toernooi met 5-4

Lerena Rietbergen won bij de meisjes na en spannende finale tegen Kyana Frauenfelder. Kyana miste teveel dubbels in deze match en daar mee gaf ze partij uit handen. Lerena won uiteindelijk de vijfde en laatste leg en won daarme het startbewijs voor deelname aan de Winmau World Masters.

Pim Bijnen kan zich gaan opmaken voor een wel heel mooie decembermaand. Pim won namelijk het aspirantentoernooi want hij klopte in de finale Sytze Terpstra met 3-1 en voor deze prestatie ontving Pim een VIP arrangement voor de Finder Darts Masters welke op 8, 9 en 10 december wordt gehouden in Hotel Zuiderduin.

Buiten al deze prijzen waren er ook nog twee hotelarrangementen te winnen voor de spelers en speelsters die  de eerste ronde van het herentoernooi of damestoernooi niet doorkwamen. Deze spelers mochten zich aanmelden voor een B finale.

Nico van Os won de heren B finale met 3-0 van Kevin Wensink en bij de dames was Anita Verholen met 3-0 te sterk voor Larissa Span.

De links naar alle uitslagen staan hieronder:

Op de foto van links naar rechts; Gerard Elderenbosch – Organisatie Finder Darts Masters,  Marjolijn Noijens ( kampioen dames) , Tim Oosterbroek, voorzitter Nederlandse Darts Bond, Rick Hofstra ( heren kampioen ), Richard Nan, Organisatie Finder Darts Masters en kampioen junioren Ramon Leferink

error: © Prodarts Europe - the Netherlands