PDC

Dramatisch verloop in tweede ronde World Grand Prix

Soms kom je op plaatsen waar de moderne techniek nog niet doorgedrongen is en men voor communicatie nog gebruik maakt van postduiven, tam-tam en rooksignalen. Op zo een plek zaten we gisterenavond, verstoken van internet zelfs met een eigen dongel was er geen verbinding te maken.

Geen updates dus te maken van een voor onze Nederlandse deelnemers aan de World Grand Prix teleurstellende afloop van deze eerste speeldag in de tweede ronde. Zowel Vincent van der Voort als Raymond van Barneveld werden uitgeschakeld en er geen Nederlandse deelnemers meer in de race zijn.

Vincent kwam uit tegen de titelverdediger James Wade en begon super sterk aan deze match. Wade werd tot tweemaal toe in de beslissende leg van de set geklopt waarmee ‘Vinnie’  een 2-0 voorsprong op het bord zette.  Daarna in set 3 en 4 naam Wade het voortouw en met 3-0 en 3-1 bracht the Machine de match weer in evenwicht.

In de vijfde en laatste set won Vincent de eerste set na een mooie 160 opening  en kwam in de tweede leg na een 76 finish 2-0 voor. Nog 1 leg te gaan, maar die weg werd onbegaanbaar. Wade kwam langszij en deelde in de vijfde leg een gevoelige tik uit door deze leg te pakken en daarmee de winst in deze match.

De wedstrijd erna waren alle ogen gericht op wat van Barneveld tegen Andy Smith zou doen. Op papier toch een match waar winst voor Barney toch haalbaar was, maar het is en blijft dubbel in dubbel uit. En met de dubbels liep het niet voor Raymond. Wel voor Smith die zich op het podium van de World Grand Prix als een vis in het water voelt.

Tot tweemaal eerder wist the Pieman al de kwartfinale van dit toernooi te bereiken en gesterkt door dit gegeven zette hij met een 3-1 en 3-0 overwinning in set 1 en set 2 de stand op 2-0 in zijn voordeel. In de derde set kon Raymond een tikje uitdelen door het slecht openen van Andy in de legs met 3-0 de achterstand naar 2-1 te verkleinen. In de vierde set was Raymond dichtbij een gelijkmaker. Hij kwam van 2-1 achter terug naar 2-2, en na een moeizame start kwam hij met een 180 in de goede richting maar het bleek te laat. Smith stond op een finish (dubbel 8) en liet die kans niet onbenut.

In de openingsmatch van de avond ‘schommelde’ Joh Henderson in een werkelijk bloedstollende spannende match naar een 3-2 overwinning op Wes Newton. Newton kwam in deze match terug van 2-0 achter in sets. Henderson had moeite zijn zenuwen in de match in bedwang te houden en dat kostte hem bijna de partij.

Op tijd, in de vijfde set, was hij weer bij de les en maakte zijn sterk begonnen match af met een 3-1 set winst.

Brendan Dolan, in de laatste partij van de avond, steekt in bloedvorm. Dat ondervond ook John Part die in de eerste ronde nog zo sensationeel van regerend wereldkampioen Adrian Lewis wist te winnen. Part kon goed partij geven in de eerste set die toch met 3-2 naar Dolan ging maar won de tweede met ruime cijfers, 3-0.

Maar daarna begon Part veel te missen waarvan Dolan profiteerde en met vervolgens 3-0 en 3-1 Part uit het toernooi speelde.