PDC

Donderdag, “Judgement day”. Wie staan er dan gekleurd op?

decisionday_01Donderdag 2 april wordt de laatste ronde van de Betway Premier League gespeeld. Dat wil zeggen de laatste wedstrijd van de eerste ronde met 10 spelers want in Manchester moeten straks twee spelers het veld ruimen. Vijf spelers lopen de kans dat zij er na morgenavond niet meer bij zijn waaronder titelverdediger Raymond van Barneveld. En die zal het in de laatste partij van de avond echt niet cadeau krijgen van tegenstander Gary Anderson. Raymond staat gelijk met Adrian Lewis met een leg voordeel van slechts 1 leg het enige voordeel of nadeel dat Raymond heeft is dat hij als laatste speelt.

Iedereen die hem op de hielen zit heeft dan al gespeeld en weet hij waar hij aan toe is. Adrian Lewis speelt tegen Peter Wright die 1 punt meer heeft dan Lewis en van Barneveld. Mocht Lewis winnen dan zakt Wright en dan is het afwachten hoe groot het leg verschil wordt. Dan moet Barney in ieder geval gelijk spelen  en heeft dan een beter leg saldo dan Wright.

Belg Kim Huybrechts heeft het moeilijkste scenario. Hij speelt in de derde partij tegen Stephen Bunting, nummer 6 op de lijst en opdracht voor Kim wordt met ruime cijfers winnen en dan afwachten of Lewis en van Barneveld ruim verliezen dan maakt hij nog een kans, maar die is wel erg klein. Mocht Bunting verliezen en Lewis en Raymond winnen dan stijgen die twee op de ranglijst maar gezien het leg verschil blijft Bunting in de race.

Michael van Gerwen die tegen James Wade speelt in de openingspartij van de avond staat eerste en blijft dat ook ongeacht het resultaat. In de tweede partij nummer 3 van de ranglijst tegen de nummer 5, Phil Taylor. Beiden zijn zeker van de volgende ronde omdat in het bovenste gedeelte het minimale verschil 3 punten is met de rest en er nog maar twee punten te verdienen zijn per match.

De wedstrijden voor donderdag 2 april:

Week 9   Manchester    
Pos  Player   Player  score
1 Michael van Gerwen James Wade
2 Phil Taylor Dave Chisnall
3 Stephen Bunting Kim Huybrechts
4 Adrian Lewis Peter Wright
5 Gary Anderson Raymond van Barneveld

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands