WDF/BDO

Dobromyslova en Wilson winnen in Blackpool

bdoeventswinner_01De eerste BDO Daily Mirror is gespeeld en dat heeft de eerste twee kampioenen opgeleverd van dit nieuwe major toernooi in het BDO dartscircuit. Anastasia Dobromyslova en James Wilson worden in de dartsgeschiedenis boeken genoteerd als de allereerste winnaars van dit toernooi met een totaal prijzenpot van £ 115.400,00. Anastasia speelde de damesfinale tegen de nieuwe Lakeside World Professional Darts kampioene Lisa Ashton en deze partij werd pas in de tie break in het voordeel van de 3 voudig Lakeside World Pro kampioene. Twaalf  legs ging het aardig gelijk op. Alleen bij leg zeven en leg acht was het gat twee legs in het voordeel van de Russische maar Ashton kwam weer langszij en ging bij 6-6 de tie break in.

Er moest met twee legs verschil worden gewonnen en gezien het spelbeeld werd er een sudden death verwacht. Dit werd nog eens kracht bij gezet na twee legs toen de stand nog steeds gelijk was. In de 15de en 16de leg vond Anastasia echter de dubbels voor Ashton dit wist te doen en pakte zij de allereerste damestitel van dit toernooi.

De heren finale tussen James Wilson en Ross Montgomery  was super spannend en was er op voorhand nog geen winnaar aan te wijzen.  Regerend Zuiderduin Masters kampioen, James Wilson winst vanaf leg zeven uit te lopen naar een 6-3 voorsprong doch Ross stak dit weekeinde in goede vorm en zo kwam de stand na 14 gespeelde legs weer in evenwicht, 7-7.  Wilson wist echter met behoud van zijn eigen leg en een break in de volgende weer twee legs voor te komen alleen was dat maar voor even want Ross brak gelijk weer terug en nog één leg verder stonden de mannen weer gelijk.

Bij de stand 10-10 weet Montgomery een break te forceren en heeft de Schot voor de tweede keer een voorsprong in de partij. James Wilson slaat echter gelijk weer terug met een break en neemt in de 23ste leg weer het roer over om vervolgens met een 56 finish zijn tweede grote toernooi op naam te zetten.

Hieronder nog even een overzicht van de uitslagen vanaf de kwartfinales.

   Laatste 8    HEREN    
Pos  Player   Player    score  
1 Alan Norris Gary Robson 5 10
2 Ross Montgomery Martin Adams 10 8
3 Paul Jennings Scott Mitchell 10 8
4 Jeffrey de Graaf James Wilson 8 10
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Gary Robson Ross Montgomery 10 11
2 Paul Jennings James Wilson 2 11
 Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Ross Montgomery James Wilson 11 13

 

 Laatste 8    DAMES    
Pos  Player   Player score  
1 Irina Armstrong Deta Hedman 5 3
2 Sharon Prins Anastasia Dobromyslova 4 5
3 Aileen de Graaf Fallon Sherrock 4 5
4 Dee Bateman Lisa Ashton 1 5
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Irina Armstrong Anastasia Dobromyslova 3 6
2 Fallon Sherrock Lisa Ashton 1 6
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Anastasia Dobromyslova Lisa Ashton 9 7
error: © Prodarts Europe - the Netherlands