WDF/BDO

Dit weekeinde Winmau Six Nations Cup Darts

NDB_logowebAankomend weekend organiseert de Nederlandse Darts Bond voor de tweede keer in de geschiedenis de Winmau Six Nations Cup Darts 2013. Het belooft een geweldig dartsspektakel te worden met internationale topspelers zoals de huidige Lakeside wereldkampioen en Dutch Open Darts 2013 kampioen Scott Waites, de pas gekroonde Open Schotland kampioen Wesley Harms maar ook Tony  ‘Silverback’  O’Shea en 9-voudig wereldkampioene Trina Gulliver.  De Winmau Six Nations Cup Darts is een kampioenschap tussen Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Noord- Ierland en uiteraard Nederland dat traditiegetrouw in februari van ieder jaar plaatsvindt. De zes landen worden verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales.

De wedstrijden worden verspreid over vrijdag en zaterdag gespeeld, met de finales op zondag. Interessant detail is dat Nederland dit kampioenschap nog nooit heeft weten te winnen.
U bent natuurlijk van harte welkom op vakantiepark de Krim op Texel om de darters te bewonderen; de entree is gratis! Bent u niet in staat naar Texel af te reizen dan kunt u dit topevenement nog altijd live volgen op het internet. Middels een live-stream op www.ndbdarts.nl kan het hele evenement gevolgd worden.
De Nederlandse heren hebben sinds hun eerste deelname in 2002 maar liefst vier keer de finale verloren. De Nederlandse dames mogen sinds drie jaar meedoen en wisten tweemaal de finale te halen. Zonder twijfel is Engeland het meest succesvolle land in de historie van de Six Nations Cup, tevens zullen zij afreizen naar Texel als regerend kampioen.
De Winmau Six Nations Cup Darts kent volgens velen het sterkste deelnemersveld van alle internationale toernooien met een prachtig snel format. Het zal dan ook een prachtig toernooi worden, met een theaterzaal die zal worden omgetoverd tot een ware dartsarena, sfeervolle muziek voorafgaande aan de wedstrijden, scores die worden omgeroepen door een Mastercaller en publiek dat kosteloos kan komen kijken naar de wereldtop. Al met al een waar dartsfestijn! Voor meer informatie over deelnemende landen, live-stream, speelschema’s of het programmaboekje kijk op: www.ndbdarts.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands