PDC

Dit jaar ben je voor mij!

michaelwmchamp_01Eindelijk is de droom van Michael van Gerwen uitgekomen. Hij heeft er vele slapeloze nachten van gehad en vorig jaar nog erg emotioneel toen hij de finale verloor van Phil Taylor, maar dit jaar ging dan eindelijk  een grote wens in vervulling, Michael mag zich voor het eerst in zijn carrière World Matchplay kampioen noemen. Michael won de titel na een 30 legs durende partij tegen James Wade. Wade die het hele toernooi in bloedvorm stak en in de halve finale nog een einde maakte aan de heerschappij van Phil Taylor die al  7 jaar aan een stuk ongeslagen was op dit podium kon in de finale deze vorm niet meer naar voren halen.

Van leg 3 tot en met leg zeven heeft Wade voor gestaan maar in leg 8 kwam Michael al langszij. Daarna gingen er 4 legs tegen de darts in naar de spelers met iedere keer Wade weer even een leg voor maar de omslag begon in leg 12 toen Michael met een 127 finish langszij kwamen vervolgens naar 10-6 uitliep.

Het gat was geslagen en het zelf vertrouwen bij Michael groeide per seconde terwijl Wade meer en meer tegen zich zelf speelde. Van 10- 7 liep Michael uit naar 12-8 met als kanttekening een gemiste 167 finish van Wade in leg 20. Michael vergrootte de voorsprong zelfs naar 6 legs en heeft dit niet meer uit handen gegeven. In leg 30 kwam de ontlading dan voor ‘Mighty Mike’ met een 14 darter werd het 18de punt gescoord en was een BetVictor World Matchplay titel voor hem een feit.

Uitslagen vanaf de kwartfinale:

 Laatste 8   World Matchplay    
 Player   Player   score
Michael van Gerwen Ian White 16 13
Peter Wright Gerwyn Price 16 7
Phil Taylor Dave Chisnall 16 8
James Wade Mensur Suljovic 16 11
 Halve finale        
 Player   Player   score
Michael van Gerwen Peter Wright 17 12
Phil Taylor James Wade 14 17
 Finale        
 Player   Player   score
Michael van Gerwen James Wade 18 12

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands