WDF/BDO

Deelnemersveld voor Zuiderduin Masters krijgt vorm nu de ranking is gesloten

Het onlangs gehouden Antwerpen Open is het laatste toernooi dat meetelt in Zuiderduin Masters ranking. Op basis van deze ranking worden de beste 16 spelers uitgenodigd voor deelname aan het wereldtop dartstoernooi, de Zuiderduin Masters. Het totaal deelnemersveld van 24 heren wordt aangevuld met de winnaar van het plaatsingstoernooi, Champions League of Darts, de winnaar van het MariFlex  Open en twee wildcards die door de Nederlandse Darts Bond worden toegekend aan een speler van de Nederlandse selectie en de beste speler van de Nederlandse ranking. Daarnaast geeft de organisatie zelf enkele wildcards uit.

Van de 16 beste spelers op de Zuiderduin Masters ranking worden de eerste 8 spelers als groepshoofd geplaatst, de overige spelers worden ingeloot waardoor er 8 groepen van 3 spelers ontstaan.

Op basis van de ranking zijn de geplaatste spelers voor Zuiderduin Masters 2012

  1. Alan Norris (Eng)
  2. Stephen Bunting (Eng)
  3. Tony O’Shea (Eng)
  4. Steve Douglas (Eng)
  5. Jan Dekker (Ned)
  6. Scott Mitchell (Eng)
  7. Wesley Harms (Ned) 
  8. Benito van de Pas (Ned)

De andere 8 spelers die een uitnodiging ontvangen zijn:

9.  Robbie Green (Eng)

10. Geert De Vos (Belg)

11. Ross Montgomery (Sch)

12. Christian Kist (Ned)

13. James Wilson (Eng)

14. Darryl Fitton(Eng)

15. Bryan de Hoog (Ned)

16. John Walton (Eng) wildcard (*)  

(*) Omdat Martin Adams ( als 12de geëindigd op de ranking ) zich eerder dit jaar al via het MariFlex Open heeft geplaatst voor de Zuiderduin Masters, is besloten om aan de als 17de geëindigde speler op de ranking, John Walton een wildcard toe te kennen.

 

Bij de geplaatste spelers onder meer halve finalist van de Lakeside World Pro, Wesley Harms en publiekslieveling, Tony O’Shea. Bij de overige spelers die worden uitgenodigd zien we de namen van de regerend Lakeside World Champion, Christian Kist en Darryl Fitton, winnaar van de Zuiderduin Masters in 2009.

Twee spelers waren al bekend , de eerste als winnaar van het MariFlex Open en de tweede als winnaar van de Champions League of Darts

17. Martin Adams (Eng) 

18. Dennie Bos (Ned)   

Zes spelers worden nog toegevoegd  in de komende periode;
19. winnaar NDB ranking 
20. winnaar NDB selectie
21. wildcard
22. wildcard
23. wildcard
24. wildcard

Naast het herentoernooi wordt er ook een toernooi voor dames gespeeld en is er een internationaal jeugdtoernooi. Aan beide toernooien nemen 6 spelers deel. Ook voor het damestoernooi is er Zuiderduin Masters ranking. Van deze ranking worden de beste twee dames geplaatst als groepshoofd. De overige 4 worden ingeloot waardoor er twee groepen van 3 spelers ontstaan.

De geplaatste dames voor dit jaar zijn:
1. Irina Armstrong (Rus)
2. Deta Hedman (Eng) (winnares Mariflex Open 2012) (**)

(**) Deta Hedman als 2de geëindigd op de Zuiderduin Masters ranking had zich al geplaatst via het MariFlex Open eerder dit jaar. Ook hier wordt nu de eerstvolgende dame op de ranking, Anastasia Dobromyslova met een wildcard toegevoegd aan het deelnemersveld. Deta Hedman blijft echter wel als tweede geplaatst voor het toernooi.

3. Anastasia Dobromyslova (Rus)
4. Aileen de Graaf (Ned) (winnares van Champions League of Darts 2012)

Vanuit de organisatie worden dan nog twee dames uitgenodigd
5. wildcard
6. wildcard

Het jeugdtoernooi kent ook twee groepen van 3 spelers, met als nieuwe opzet dit jaar dat het een internationaal jeugdevenement is geworden, Zuiderduin Masters Youth 2012. Hier geen seeding, maar een open loting waarvoor al twee namen bekend zijn.

1. Quin Wester (Ned)(winnaar Mariflex Open 2012)
2. Jeffrey de Zwaan (Ned) (winnaar Champions League of Darts 2012)

De overige vier worden spelers in overleg met de Nederlandse Darts Bond uitgenodigd.

3. wildcard
4. wildcard
5. wildcard
6. wildcard

Eind oktober is het deelnemersveld compleet en woensdagavond 31 oktober zal de loting plaatsvinden. Aansluitend zal de poule indeling op de site worden gepubliceerd.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Voor meer informatie over het toernooi, deelnemers, bestellen van kaarten of een arrangement kunt u kijken op www.zuiderduinmasters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands