PDC

De teller gaat naar zeven

huybrechts_prem_2015_01Het is Raymond van Barneveld gisteren in het Engelse Exeter niet gelukt om tijdens een belangrijk evenement van Kim Huybrechts te winnen. Kim won al zes keer van Raymond en heeft gisteren avond met een 170 finish in de 12de leg van de partij de stand op zeven gezet. En Raymond begon zo lekker aan de partij en miste in de derde leg nog de negende en laatste pijl op dubbel 12 voor een negen darter. Het leek allemaal goed te gaan deze match, maar na vier legs nam Kim de regie van deze wedstrijd over en liep uit naar 6-2. Maar het ‘koppie’ van Raymond ging dit keer niet hangen en op karakter kwam hij naar 6-5 terug. Een gelijk spel zou verdiend zijn maar als je dan als tegenstander een 170 finish weet te realiseren in de 12de leg dan komt alle krediet je toe.

De overwinning betekende voor Kim zijn eerste winstpartij in de Premier League. Voor Raymond trekken donkere wolken zich samen.Hij treft volgende week Phil Taylor de week er op Michael van Gerwen en daarna Gary Anderson. In die partijen zal hij toch de nodige punten moeten halen anders zal hij als titelverdediger misschien wel eens buiten de boot vallen.

Michael van Gerwen speelde voor de tweede keer op rij gelijk, dit maal tegen Peter Wright. Wright kwam in de partij steeds op voorsprong en van Gerwen moest steeds een achterstand wegwerken. De wedstrijd kreeg na afloop een staartje omdat van Gerwen geïrriteerd was door een actie van Wright. Peter zoals we hem kennen stond op een 160 finish en vond tweemaal de triple 20. Liep toen weg van the oche en zweepte het publiek op voor de pijl op tops ( hij miste deze overigens ) Onprofessioneel gedrag zei Michael na afloop en als reactie hierop antwoordde Wright dat Michael zich met darten moest bezighouden.

Wayne Mardle sidekick bij de tv presentatie vond dat Michael maar eens moest leren dat hij niet altijd kon winnen dan was zo een opmerking niet nodig geweest. In ieder geval de spanning stijgt met nog een paar wedstrijden te gaan.

Nieuwe lijstaanvoerder is nu Dave Chisnall die op indrukwekkende wijze de PDC wereldkampioen, Gary Anderson, met 7-2 klopte en daarmee naar de eerste plek opklimt. Ook de volle winst voor Phil Taylor die na een 3-0 achterstand op James Wade langzaam de controle overnam en de partij met 7-5 wist te winnen.

Ook Stephen Bunting pakte in Exeter zijn eerste overwinning. Adrian Lewis kon niets anders doen dan meelopen met Bunting die heel sterk speelde en met 7-3 de volle winst binnen haalde.

Alle uitslagen op rij:

Week 5   Exeter    
Pos  Player   Player   score
1 Raymond van Barneveld Kim Huybrechts 5 7
2 James Wade Phil Taylor 5 7
3 Adrian Lewis Stephen Bunting 3 7
4 Peter Wright Michael van Gerwen 6 6
5 Dave Chisnall Gary Anderson 7 2

 

De stand na 5 weken:

Stand Premier League week 05
Speler   gesp winst gelijk verlies saldo Pnt
Dave Chisnall 5 4 1 0 16 9
Michael v Gerwen 5 3 2 0 11 8
Phil Taylor 5 3 1 1 11 7
Gary Anderson 5 3 0 2 3 6
James Wade 5 1 2 2 0 4
Adrian Lewis 5 1 2 2 -3 4
Raymond v Barneveld 5 1 1 3 -7 3
Stephen Bunting 5 1 1 3 -9 3
Kim Huybrechts 5 1 1 3 -10 3
Peter Wright 5 0 3 2 -12 3

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands