WDF/BDO

De nieuwe Winmau World Master heet Scott Waites

Op werkelijk zeer indrukwekkende wijze heeft Scott Waites vanavond in Hull beslag weten te leggen op de Winmau World Masters 2011 titel bij de heren. Scott klopte in de finale een totaal ontredderde Dean ‘Over the top’ Winstanley. Ontredderd door het sterke spel van Scotty 2 Hotty die hem geen duimbreed toegaf.

Er werd gevochten om iedere leg maar in sommige sets was dit voor Winstanley onbegonnen werk. Scott raakte bijna alles wat hij hebben wilde en ook zijn finishes logen er niet om. Scott sloot de finale af in de negende set met een 161 finish en eerder dit toernooi gooide hij ook al een 170. Eigenlijk lag de oorzaak voor de vertwijfeling van Winstanley al in de eerste legs van de partij.

Hij werd onzeker door het missen van dubbels waardoor hij kansen verloren zag gaan. Een opleving in set 3 die met 2-0 door Dean gewonnen werd en set 6 voor 4-2 waarin Dean een 140 finish liet aantekenen, maar daar was de kous ook echt mee af.

Scott gooide alle remmen los en was zelfs in de negende set op weg naar een 9 darter maar miste de zevende dart voor een trippel 20. In de tweede en wat bleek de laatste leg van deze set maakte een 161 finish een einde aan alle illusies van Winstanley. Scott Waites is de nieuwe Winmau World Master, zijn eerste grote BDO titel en zijn tweede major event winst dit jaar. Eerder dit jaar won hij ook al de Grandslam of Darts titel.

Wedstrijdstatiestieken:

Scott Waites   Dean Winstanley
27 100 27
19 100+ 23
6 180 1
161 HF 140
33.54 1 dart gem 31.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands