WDF/BDO

De kogel is door de kerk; 7 Nederlanders en 1 Belg op Lakeside 2013

Eindelijk is vandaag het verlossende bericht gepubliseerd met de namen van spelers en speelsters die in januari 2013 op uitnodging mogen deelnamen aan het Lakeside World Professional Darts Championship. Voor veel spelers altijd spannende dagen na de “cut off date ” of wel sluitng van de ranking. Zit ik er nu wel of niet bij, is de grote hamvraag voor de spelers zo rond de laatste plaatsen van de deelnemerslijst, daarom wordt er dan ook vol spanning uitgekeken naar het moment dat de BDO de lijst met namen bekend maakt.

In het verleden gebeurde dit meestal aan het einde van de Europe Cup of World Cup, maar door diverse verschuivingen van toernooien werd de sluitingsdatum nu eind september. Voor de Nederlandse Dartssport valt er het nodige te vieren omdat maar liefst 7 spelers zijn geplaatst, waarvan twee debutanten. Jeffrey de Graaf en Jimmy Hendriks gaan debuteren op het grote wereldpodium, samen met de regerend Lakeside World Pro kampioen Christian Kist, Wesley Harms, Jan Dekker, Willy van de Wiel en Benito van de Pas.

Zuiderbuur Geert De Vos gaan we ook terug zien en verder zijn er ook weer twee oud gedienden te zien in januari, Tony Eccles en Mark Barilli. Voor Engelsman James Wilson zal het de eerste keer zijn dat hij op het podium van de Lakeside mag aantreden evenals Richie George die in de voetsporen van zijn vader zal treden en dat wordt geen makkelijke opgave als je weet dat de hele wereld naar je kijkt.

Geen Nederlandse dames tot nu toe in het damestoernooi misschien komt dit nog via het play off toernooi. Kanttekening bij de dames is dat Irina Armstrong nu de Duitse nationaliteit heeft en niet meer voor Rusland uitkomt.

De 16 geplaaste heren zijn:

1   Stephen Bunting – Engeland
2   Martin Adams – Engeland
3   Scott Waites – Engeland 
4  Tony O’Shea – Engeland
5   Robbie Green – Engeland
6   Ross Montgomery – Schotland
7   JAN DEKKER  – Nederland
8   WESLEY HARMS – Nederland
9   Alan Norris – Engeland 
10 Gary Robson – Engeland 
11 Martin Atkins – Engeland 
12 Scott Mitchell – Engeland 
13 Steve Douglas – Engeland 
14 Geert De Vos – België
15 Richie George – Engeland 
16 Darryl Fitton – Engeland 

Aangevuld met de volgende spelers op van de BDO ranking:

17 JEFFREY DE GRAAF – Nederland
18 WILLY VAN DE  WIEL – Nederland
19 BENITO VAN DE PAS  – Nederland
20 Tony Eccles – Engeland 
21 Garry Thompson – Engeland 
22 Paul Jennings – Engeland 
23 JIMMY HENDRIKS  – Nederland
24 James Wilson – Engeland 
25 Mark Barilli – Schotland 
26 John Walton – Engeland 

Daar komen dan nog bij:

27  De Winmau World Masters 2012 indien deze al niet is geplaats
28 CHRISTIAN KIST – Nederland  als titelverdediger 

Plus twee spelers die zich plaatsen via het play off toernooi voor spelers die niet uit Groot Brittannië komen  en twee spelers uit Groot Brittannië die zich via het play off toernooi plaatsen.

Voor het damestoernooi zijn uitgenodigd:

Als geplaatste speelsters:

1   Deta Hedman – Engeland 
2   Anastasia Dobromyslova – Rusland tevens titel verdedigster

Verder volgens de ranking:

3   Julie Gore – Wales 
4   Irina Armstrong – Duitsland 
 5  Lorraine Farlam – Engeland
6   Winmau World Masters 2012 indien al niet geplaatst 

Plus 1 speelster die zich plaatst via het play off toernooi voor spelers die niet uit Groot Brittannië komen  en 1 speelster uit Groot Brittannië die zich via het play off toernooi plaatst

Spelers die ex equo waren geëindigd  op de BDO ranking zijn op basis van hun plaats op de WDF ranglijst afgewogen en indegeeld

Mocht de Winmau World Master 2012 reeds geplaatst zijn voor Lakeside 2012 dan zal de eerstvolgende speler die als hoogste genoteerd staat op de BDO ranking die plaats invullen.

Voor de heren zit Gary Stone uit Schotland dus in de wachtkamer en voor het damestoernooi moet Trina Gulliver  uit Engeland de komende dagen dus nagels bijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands