WDF/BDO

Dames door naar halve finale Six Nations Cup

Netherlands_teamSNCHet Nederlandse damesteam komt zondag in de halve finale in actie tegen de dames van Engeland. Nederland was samen met Noord Ierland en Ierland ingedeeld in poule 1 en in de andere poule speelden Schotland, Wales en Engeland. Wales met twee gewonnen wedstrijden werd groepswinnaar in poule 2 de Engelsen werden tweede. De Nederlandse dames wonnen op overtuigende wijze  hun partijen. In de eerste match werd het 7-2 en Karin Krappen, Anca Zijlstra wonnen hun eerste leg Tamara Schuur helaas niet en was de stand na 3 legs 2-1 voor Nederland.  Anca verloor daarna in de vijfde leg van de Ierse Caroline Been maar daarna werd er geen leg meer afgegeven.

Ook tegen de Noord Ieren hetzelfde damesteam als in de eerste wedstrijd en Tamara speelde de openingswedstrijd tegen de Noord Ierse Charlene Kane. Geen hoogstaande leg want ze had 30 darts nodig voor het eerste punt. Anca Zijlstra was met een leg van 21 darts de beste dame aan Nederlandse zijde. Kelly McGivern van Noord Ierland scoorde met 18 darts het tweede punt voor de Noord Ieren. In totaal pakten de Noord Ieren 3 punten tegen Nederland 6.

Julie Gore is met een gemiddelde van 24,27 per dart momenteel de sterkste dame van het Six Nations Cup veld. Karin Krappen staat derde met 22,43 per pijl. Hieronder de uitslagen van alle gespeelde wedstrijden.

De heren spelen vandaag hun wedstrijden die via de link op de voorpagina te volgen zijn.

SIX NATIONS – DAMES   GROEP  1    
Pos TEAM   TEAM    score
1 Noord Ierland Ierland 4 5
2 Ierland Nederland 2 7
3 Nederland Noor Ierland 6 3
SIX NATIONS – DAMES   GROEP  2    
Pos TEAM TEAM score
1 Wales Schotland 7 2
2 Schotland Engeland 2 7
3 Engeland Wales 3 6
TROOSTFINALE    DAMES    
Pos TEAM   TEAM score
1 Ierland Schotland
HALVE FINALES   DAMES    
Pos TEAM   TEAM score
1 Nederland Engeland
2 Wales Ierland
error: © Prodarts Europe - the Netherlands