PDC

Cash Converters World Cup de eerste ronde

Vanmiddag werd in de Stadthalle te Hamburg gestart met de tweede editie van het PDC World Cup of Darts toernooi. Een officieus wereldkampioenschap voor landenkoppels met Raymond van Barneveld en Co Stompé als de grote winnaars van de eerste editie. In deze samenstelling kan Nederland dit jaar de titel niet verdedigen omdat Vincent van der Voort op basis van zijn positie op de ranking de plaats van Co Stompé inneemt bij deze tweede editie waar in de eerste ronde al een sensationele ontwikkelimg was.

De Kroaten Boris Krcmar en Tonci Restovic klopten namelijk de Finnen Petri Korte en Marko Kantele. De twee wisten een 3-1 achterstand om te zetten in een voorsprong maar in de negende en beslissende leg hadden ze toch een paar benauwde momenten. De dubbel wilde er niet in en de Finnen kwamen steeds dichterbij. Pas toen Petri met 100 over de eerste dart in de 1 liet glijden en daarmee de kans op een finish om zeep hielp wisten de Kroaten de winst binnen te halen.

In totaal kwamen 16 landen teams aan ’the oche’ vanmiddag in Hamburg en de winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich als tegenstander voor de reeds geplaatste teams waaronder Nederland.

Hieronder de uitslagen van de gespeelde wedstrijden van vanmiddag en de indeling voor de tweede ronde waarvan het eerste gedeelte vrijdagavond gespeeld wordt.

Country 1   Country 2 Result
Canada  Hongarije 5 – 3
Reubliek Ierland Maleisië 5 – 2
Verenigde Staten Filippijnen 5 – 3
Oostenrijk Nieuw Zeeland 5 – 3
Zweden Japan 5 – 2
Spanje Zuid Afrika 2 – 5
Finland  Kroatië 4 – 5
Gibraltar Denemarken 4 – 5
     
Tweede ronde      
Country 1   Country 2 Result
Engeland (1) Canada  
Duitsland (8) Verenigde Staten  
Wales (5) Kroatië  
Schotland (4) Zuid Afrika  
Australië (2) Republiek Ierland  
BelgIë (7) Zweden  
Noord Ierland (6) Denemarken  
Nederland (3) Oostenrijk  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands