PDC

Brendan Dolan schrijft dartsgeschiedenis in Dublin

Geen Taylor, Wade, of andere grote namen uit het PDC circuit kunnen roemen op het gooien van de allereerste door het televisieoog geregistreerde negen darter, dubbel in dubbel out op een officieel groot toernooi.

We kennen die nog wel van Co Stompé tijdens het ingooien met Roland Scholten, maar vandaag heeft de Noord Ierse darter Brendan Dolan zichzelf onsterfelijk gemaakt.  Want hij is de eerste speler ooit die tijdens een world toernooi een negen darter gooide met een dubbel bij de opening en dubbel bij het einde.

Dolan die de eerste set af moest staan aan titelverdediger James Wade sloeg hard terug in de tweede met die fraaie negen darter voor de set in de vierde leg. Opening van 160, daarna een 180 met een 161 finish. De zaal ontplofte en ook in de eropvolgende sets was het publiek niet meer te houden.

Na de negen darter was Dolan heel even hoog in de wolken en met een 151 finish was de eerste leg in set 3 voor Wade, en met die finish was Dolan ook weer terug op aarde en won in de derde set 3 legs op rij. Ook set 3 werd met 3-1 gewonnen door Dolan en Wade begon het zwaar te krijgen.

Niet alleen door het sterke spel van Dolan, nee, ook de zaal begon zich enigszins onsportief te gedragen op het moment dat hij aan de beurt wa. Gejuich steeg op als hij miste en zoiets speelt niet echt lekker. Toch eindigde set vijf in een 3-2 overwinning voor Dolan. Een set waarin beide spelers een break kans laten liggen.

Met 4-1 werd de druk groter voor Dolan die in set 6 met 3-0 klop kreeg en in de zevende tot tweemaal toe van een achterstand terug moest komen. In de vijfde mist Dolan dan 121 op de bull voor de match, en zien we Wade een onbegrijpelijke 80 finish maken. Tenminste dat wilde hij met 2 maal dubbel top. Het werd 3 maal dubbel nop want geen van de 3 darts troffen doel. En dan is het over en uit na 5 gemiste matchdarts vind Dolan dubbel 2 voor zijn allereerste grote finale.

(c) Foto Tiptoppics.LTD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands