WDF/BDO

Bondscoaches zwaaien af

NDB_logowebVan de Nederlandse Darts Bond ontvangen wij het volgende bericht:

In goed overleg met alle betrokkenen heeft de NDB besloten na de Winmau Six Nations Cup Darts 2013 op zoek te gaan naar nieuwe bondscoaches voor zowel de jeugd, dames als herenselectie.  Hierdoor zal afscheid genomen worden van de meest succesvolle bondscoach in de geschiedenis van de Nederlandse dartssport, Dennis van Onselen Dennis is al sinds 1998 formeel betrokken bij de NDB, eerst als Technisch Directeur en later dus als bondscoach van het Nederlands team.

Hierdoor is Dennis één van de meest bekende gezichten en boegbeelden binnen het topsportbeleid geworden. Dennis heeft zich altijd belangeloos en zeer betrokken ingezet binnen de NDB en dartssport. Daar zijn we hem bijzonder dankbaar voor. Vanzelfsprekend zal er op een later moment extra aandacht geschonken worden aan zijn afscheid.
Ook gaat de NDB op zoek naar een vervanger voor de damescoach Cees van Leeuwen. Cees maakte zijn debuut als tijdelijke damescoach tijdens de Lorna Croft Friendship Cup 2010. Dit beviel zo goed dat Cees een paar maanden later gevraagd werd de dames te begeleiden tijdens de Springcup 2011. En met succes, de dames wonnen de meest succesvolle Springcup ooit. Cees werd vervolgens opgenomen in de Technische Staf en benoemd als vaste damescoach. Naast bondscoach is Cees voorzitter van de Zeeuwse Darts Federatie en op tal van andere terreinen betrokken bij de dartssport. Ook van Cees zal op passende wijze afscheid genomen worden.
Dit besluit vloeit voort uit diverse vernieuwingen die momenteel worden doorgevoerd binnen het topsportbeleid van de NDB, waaronder nieuwe vastgestelde functieprofielen voor de bondscoaches. De NDB is als sportbond van mening dat een gezonde en natuurlijke doorstroom binnen de organisatie belangrijk is om het beoogde beleid de mogelijkheid te geven door te ontwikkelen. De NDB zal dus na de Winmau Six Nations Cup Darts afscheid nemen van beide heren. Op korte termijn worden nieuwe functieprofielen gepubliceerd en start de zoektocht naar geschikte opvolgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands