WDF/BDO

Benoeming WK Team Japan 2017

Van 3 tot en met 7 oktober zal in Japan de WDF World Cup 2017 plaatsvinden, het grootste en meest prestigieuze toernooi van de wereldbond en voor het Nederlands team. In de aanloop naar dit prachtige evenement hebben de bondscoaches ervoor gekozen de samenstelling van het team in twee stappen plaats te laten vinden. Bij de dames is het sterke trio Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra al zeker van een plek. Bij de heren mogen de huidig WDF wereldkampioenen koppels Richard Veenstra en Wesley Harms zeker afreizen. Bij de jeugd zijn de Nederlands kampioenen Lerena Rietbergen en Wessel Nijman reeds geselecteerd.

De bondscoaches creëren op deze manier, na uitvoerig beraad binnen de Technische Staf, eerder dan gebruikelijk duidelijkheid voor een deel van de ploeg. Door nu al de spelers te benoemen die zeker zijn van een plekje kunnen zij, vanwege late wijzigingen in de internationale agenda waardoor de Winmau World Masters en de WDF World Cup vlak achter elkaar plaats zullen vinden, hier alvast rekening mee houden m.b.t. verlof van werk danwel school.

De drie geselecteerde ervaren dames de Graaf, Prins en Zijlstra zijn de hoogst genoteerden op zowel alle internationale als Nederlandse ranking. Hier wordt nog één speler aan toegevoegd. De heren Veenstra en Harms, beiden voormalig halve finalisten Lakeside en onderdeel van de zeer succesvolle EK 2016 ploeg, mogen in Japan hun koppeltitel gaan verdedigen. In juli krijgen twee anderen heren dus ook nog goed nieuws. De twee reeds geselecteerde jeugdspelers, Rietbergen en Nijman, kennen beiden een ijzersterk seizoen door Nederlands rankingkampioen te worden en diverse grote toernooien te winnen. De resultaten van de nog te spelen WDF Europe Cup Youth worden meegenomen in het benoemen van de resterende twee jeugdspelers. Voor 15 augustus dient de NDB de definitieve opstelling door te geven. Alleen bij uitzonderlijke omstandigheden vinden er nog wijzigingen plaats.

De WDF World Cup wordt van 3 tot en met 7 oktober gespeeld in het verre Japan (Kobe). Per land komen 4 heren, 4 dames, 2 jongens en 2 meisjes in actie. De heren en dames spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. De jeugd speelt singles, koppels en mix-koppels. Binnen elke categorie (dames, heren, jeugd) zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. De allereerste editie van de WDF World Cup vond plaats in 1977, uiteraard in Londen. De overaltitel bij de heren werd driemaal gewonnen (2005-2007-2009), de jeugd presteerde hetzelfde (2005-2007-2015). De dames werden eenmaal wereldkampioen, dit was in 2001. Maar liefst elf Nederlanders wisten over al die jaren wereldkampioen singles te worden.

De WDF World Cup 2017 gaan we uitgebreid uitlichten de komende periode. Zo worden alle spelers aan u voorgesteld en duiken we uitgebreid de historie in. Blijf de website dus volgen!

Bron NDB Darts

error: © Prodarts Europe - the Netherlands