PDC

Barney klopt Taylor in bloedstollend spannende kwartfinale

Raymond van Barneveld heeft de halve finale bereikt van het PDC World Championship. Dank zij een welverdiende 5-3 overwinning op Phil Taylor treft Raymond op Nieuwjaarsdag Michael van Gerwen in de halve finale. Een bloedstollend spannende confrontatie tussen de 2 iconen van de PDC waarin Raymond de eerste set wist te pakken en na 1-1 uitliep naar een 3-1 voorsprong. Maar the Power vocht zich terug in de wedstrijd met een 3-0 en 3-2 set overwinning en trokken er toch wat donkere wolken over het podium. Het zou toch niet gebeuren dat Taylor de match naar zijn hand ging zetten.

Het antwoord hierop door Raymond in set zeven was duidelijk, nee dat ging niet gebeuren want met 3-0 werd het 4-3 voor Raymond die mede door een paar mindere beurten van Taylor in set 8 de match met 5-3  in zijn voordeel besliste.

In de match ervoor had Michael van Gerwen zich al verzekerd van een plek in de halve finale door Daryl Gurney met 5-1 te kloppen. Gurney speelde sterk maar struikelde over de teveel gemiste dubbel kansen. Michael onder andere met tweemaal een 170 finish in deze partij moest set 2 aan Gurney laten en had ook in een paar sets de volle lengte nodig om Gurney af te troeven  maakte de klus in 6 sets af .