PDC

Barney heeft in Glasgow een zware opgave

barney_prem_2015_01De wedstrijden van de zevende ronde van de PDC Betway Premier League worden gespeeld in de SSE Hydro Glasgow waar naar schatting rond de 10.000 bezoekers worden verwacht. Een thuiswedstrijd voor de Schotten Gary Anderson en Peter Wright die kunnen rekenen op de steun van het Schotse publiek. De avond wordt geopend door nummers 5 en 8 op de ranglijst, James Wade tegen Adrian Lewis en daarna zullen de muren gaan trillen als Peter Wright het podium gaat bestijgen. Tegenstander van Peter is Stephen Bunting die net zoveel punten heeft als Wright. Door het betere leg saldo staat Bunting een plaatsje hoger dan Wright die dat na vanavond graag omgedraaid wil zien.

In de derde wedstrijd van de avond ligt er een loodzware opgave te wachten voor Raymond van Barneveld. Raymond staat op de negende plaats dus in de gevarenzone en kan zeker geen nederlaag meer lijden want dan gaat het er, met na vanavond nog twee ronden te gaan, wel heel donker uitzien. Maar tegenstander is Phil Taylor die vorige week nog een flink pak op de broek kreeg van Michael van Gerwen en dit zeker in Glasgow met een riante overwinning wil weg poetsen.

Michael, momenteel lijstaanvoerder in de Premier League speelt de laatste wedstrijd van de avond tegen de nummer 2, Dave Chisnall. Wordt het verschil tussen deze twee groter of gaan ze stuivertje wisselen? Michael moest afgelopen weekeinde nog verstek laten gaan bij een Players Championship toernooi door ziekte en hopelijk is hij voldoende hersteld.

Maar voor deze wedstrijd nog de partij tussen Kim Huybrechts die laatste staat op de ranglijst tegen Gary Anderson. En de regerend PDC wereldkampioen kan rekenen op een grandioos onthaal en support tijdens de wedstrijd. Voor Kim is te hopen dat hij met deze gegevens kan omgaan zijn eigen partij zal spelen en niet de strijd met het publiek aangaat.

De wedstrijden voor vanavond:

Week 7   Glasgow    
Pos  Player   Player   score
1 James Wade Adrian Lewis
2 Peter Wright Stephen Bunting
3 Raymond van Barneveld Phil Taylor
4 Kim Huybrechts Gary Anderson
5 Dave Chisnall Michael van Gerwen

 

Foto  © Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands