WDF/BDO

Alternatief voor Springcup, de Challenge Of The Lowlands

NDB_logowebOp zondag 8 september zal de allereerste editie van de ‘Challenge Of The Lowlands’ georganiseerd worden. Een compleet nieuw toernooi tussen de nationale teams van België en Nederland. De Nederlandse Darts Bond en het nieuwe bestuur van de Belgische Darts Bond (BDB) hebben de handen ineen geslagen en met dit toernooi passende vervanging gevonden voor de Springcup, die eerder dit jaar wegviel. Het belooft een uniek evenement te worden omdat alle categorieën in actie gaan komen en samen strijden om de verschillende titels. Maar liefst vijftien nationale topspelers zullen per land aan de oche verschijnen, verdeeld over twee teams bestaande uit ieder drie heren (dus in totaal 6 heren per land), een damesteam bestaande uit drie dames, een meisjesteam bestaande uit drie meisjes en een jongensteam bestaande uit eveneens drie jongens.

Er zal gespeeld worden voor een overallklassement en prijzen per categorie. De teamwedstrijden worden gespeeld op een professioneel podium inclusief mastercaller, daarnaast worden vloerwedstrijden gespeeld om de spelers zoveel mogelijk in actie te houden. De onlangs benoemde voorzitter van de BDB, Gerry Walters, is blij met het initiatief: “Als nieuw Belgisch bestuur zijn we zeer tevreden deze stap in samenwerking met de NDB te kunnen nemen. Natuurlijk zijn we ook trots op het feit dat de eerste editie van de ‘Challenge Of The Lowlands’ op Belgisch grondgebied plaats zal vinden.” Ook de NDB is blij dat er een uitkomst gevonden is voor de weggevallen Springcup: “Ondanks diverse initiatieven van de NDB leek er geen oplossing voorhanden om de weggevallen Springcup, vooral voor de gedupeerde spelers, te vervangen.

Toch is het onlangs gelukt dit initiatief uit te werken. Het is kort dag, maar we gaan er alles aan doen er een geslaagd, professioneel en promotioneel prachtig evenement van te maken,” aldus Niels de Ruiter, directeur bij de NDB. Op zeer korte termijn volgt meer informatie en zullen de spelers van de twee nationale teams bekend worden gemaakt. Locatie: Center Parcs de Vossermeren Elzen 145, 3920 Lommel, België (vlak bij Eindhoven)
Zaal les Arcades in het Business Centre Zaal open: 09.30 uur Aanvang wedstrijden: 11.00 uur Einde wedstrijden: 19.00 uur (aansluitend buffet teams en organisatie) Blijf www.ndbdarts.nl en www.bdbdarts.be de komende tijd volgen voor meer nieuws!

error: © Prodarts Europe - the Netherlands