WDF/BDO

Alle hoop gevestigd op Jeffrey de Graaf

Vandaag nobdoevents_03g slechts 1 Nederlander in de race voor de titel van het allereerste Daily Mirror World Trophy Darts toernooi in Blackpool Engeland. Zaterdag 8 februari was een zwarte dag voor de nog resterende Nederlandse deelnemers omdat op Jeffrey de Graaf na niemand zijn of haar partij wist te winnen. Sharon Prins verloor in de laatste en beslissende leg van Anastasia Dobromyslova. Een bittere pil want Sharon had een 3-0 achterstand weg gewerkt en kwam daarna ook steeds weer terug na een leg achter te staan. Helaas in de negende en laatste leg werd het harde werken niet beloond. Jan Dekker had ook zijn dag en zag een snelle 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Daarna bleef het nog even gelijk op gaan maar vanaf leg zeven liep Jan achter de feiten aan en verloor met 7-4.  Ook een bittere pil voor Remco van Eijden die een 3-1 voorsprong op Ross Montgomery uit handen gaf en met 7-4 in het stof moest bijten. De 19 jarige Fallon Sherrock speelde een sterke partij tegen de Aileen de Graaf. Aileen getipt voor de titel speelde wisselvallig en werd in de negende en beslissende leg door het jonge talent uit Engeland naar de tribune verwezen.

De spoeling werd dun en alleen Rick Hofstra en Jeffrey de Graaf konden de Nederlandse eer redden. Rick speelde tegen Zuiderduin Masters kampioen James Wilson en had een vliegende start. Rick won 4 legs op rij en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar vanaf leg 5 ging het mis en wint Wilson 4 legs op rij voor 4-4.  Rick neemt daarna tot tweemaal toe weer de leiding in de partij maar dan valt in de 13de leg het kwartje de andere kant op en gaat de partij zege naar Wilson.

Jeffrey de Graaf tegen Dave Prins werd een partij die op de punt van de stoel werd gevolgd. Na 12 legs was de stand weer gelijk met Dave Prins iedere keer als eerste met een leg voor en Jeffrey terug knokkend naar de balans in de wedstrijd.  En in de laatste leg had Dave Prins wedstrijdpijlen die niet werden benut en gooide Jeffrey tops uit voor een plek in de kwartfinale.

Uitslagen van zaterdag en  schema voor de kwartfinale heren en halve finale dames. Deze wedstrijden beginnen vandaag om 14:00 Nederlandse tijd

   Laatste 16    HEREN    
Pos  Player   Player score  
1 Alan Norris Jim Williams 7 3
2 Gary Robson Jim Widmayer 7 1
3 Remco van Eijden Ross Montgomery 4 7
4 Martin Adams Jan Dekker 7 4
5 Karel Sedlacek Paul Jennings 2 7
6 Scott Mitchell Darryl Fitton 7 2
7 Jeffrey de Graaf Dave Prins 7 6
8 Rick Hofstra James Wilson 6 7
 Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Alan Norris Gary Robson
2 Ross Montgomery Martin Adams
3 Paul Jennings Scott Mitchell
4 Jeffrey de Graaf James Wilson

 

 Laatste 8    DAMES    
Pos  Player   Player score  
1 Irina Armstrong Deta Hedman 5 3
2 Sharon Prins Anastasia Dobromyslova 4 5
3 Aileen de Graaf Fallon Sherrock 4 5
4 Dee Bateman Lisa Ashton 1 5
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Irina Armstrong Anastasia Dobromyslova
2 Fallon Sherrock Lisa Ashton

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands