WDF/BDO

3 spelers toegevoegd aan deelnemerslijst Zuiderduin Masters 2012

Aan de deelnemerslijst aan het komende wereldtop dartstoernooi de Zuiderduin Masters zijn 3 namen toegevoegd. Na afgelopen weekeinde, tijdens een speciaal plaatsingstoernooi, de Champions League of Darts, wisten deze spelers zich te plaatsen.

Voor de beste heer, dame en junior van dit toernooi ligt er namelijk een startbewijs klaar voor de Zuiderduin Masters, een fel begeerde prijs omdat dit het begin kan zijn van een carrière als topdarter.

Afgelopen weekeinde viel deze eer te beurt aan een nieuw Fries dartstalent, Dennie Bos uit  Olderbekoop. Dennie klopte in een spannende finale Mike Zuydwijk. Mike was vorig jaar nog verliezend finalist van het Zuiderduin Masters jeugdtoernooi  en maakte onlangs de stap naar het herencircuit. Voor Dennie Bos was het de allereerste keer dat hij moest presteren op een groot podium. Hij zal niet alleen zijn debuut in het topcircuit maken, ook zal het de eerste keer zijn dat hij voor het oog van de camera moet presteren.

Voor het damestoernooi plaatste Aileen de Graaf uit Bunschoten Spakenburg zich.  Aileen speelde in 2011 al mee in het damestoernooi van de Zuiderduin Masters. Op basis van een wildcard werd ze uitgenodigd en verraste vriend en vijand door de finale te halen. Daar verloor ze van de momenteel sterkste dame in het topcircuit, de Engelse Deta Hedman.

Aileen had de zware opgave om de sterke Carla Molema te kloppen. Carla speelde in 2009 al op het Zuiderduin Masters podium en is nu na een klein verval bezig aan een come back. Carla kwam echter tekort in de finale en moest de overwinning en het deelname bewijs voor de editie van 2012 laten aan Aileen de Graaf.

Jeffrey de Zwaan won het startbewijs voor het eerste internationale Zuiderduin Masters Youth 2012 toernooi. Twee keer, in 2010 en 2011 speelde Jeffrey al mee in het Zuiderduin Masters jeugdtoernooi. Toen nog op uitnodiging, maar nu op eigen kracht is hij 1 van de 6 spelers. Jeffrey klopte in de finale Mats Gies. Voor Mats was het ook de allereerste keer dat hij zo een belangrijke finale moest spelen en dan is het lastig tegen een speler met podiumervaring.

Bij de heren zijn nu twee namen bekend, Martin Adams ( hij won het MariFlex Open 2012 ) en Dennie Bos. Bij de dames zijn dit Deta Hedman ( winnares MariFlex Open 2012 ) en Aileen de Graaf.  Quin Wester ( jeugdwinnaar van het MariFlex Open 2012) en Jeffrey de Zwaan zijn de twee namen voor het jeugdtoernooi.

Aan het herentoernooi  doen 24  darters mee, waarvan 16 spelers zich rechtstreeks plaatsen via de Zuiderduin Masters ranking. Deze ranking sluit aanstaande zondag  16 september  met het laatste toernooi op de lijst, het Antwerpen open.  Daarnaast worden nog  spelers op basis van wildcards uitgenodigd en via de Nederlandse Darts Bond wordt een speler uit de Nederlandse selectie toegevoegd en de beste speler op de Nederlandse ranking op 28 oktober van dit jaar.

Inmiddels is de kaartverkoop in volle gang, ook worden via de site www.zuiderduinmasters.nl  diverse aantrekkelijke arrangementen aangeboden voor het bijwonen van dit unieke wereldtop dartstoernooi in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands