FINDER MASTERS

HAL Open Dartskampioenen ontvangen startbewijs voor Finder Darts Masters 2016

Zondag 20 maart werd in de Evenementenhal Venray het Hal Open Darts 2016 gehouden. Dit is één van de internationale dartstoernooien van de Finder Darts Masters ranking die gehanteerd wordt voor rechtstreekse plaatsing voor dit wereldtop darts evenement, dat dit jaar op 9, 10 en 11 december wordt gehouden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Tevens ontvangen de winnaars van het HAL Open Darts heren-, dames- en jongenssingle toernooi een startbewijs voor deelname aan de Finder Darts Masters.

Dit jaar won Litouwer Darius Labanauskas de finale van Wesley Harms. Darius was vorig editie (2015) nog de eerste Litouwer die ooit op het Finder Darts Masters podium speelde. Toen kreeg hij een wildcard van de organisatie.

Lisa Ashton ontving het startbewijs als winnares van het damestoernooi. De Engelse beleefde een topweekeinde in Venray waar ze niet alleen de finale van het HAL Open Darts won, maar de dag ervoor, tijdens de HAL Masters, ook de titel van dit toernooi wist te winnen. Beide keren wist ze in de finale Aileen de Graaf te verslaan.

Jeugdspeler Maikel Verberk won de finale van het toernooi voor jongens. Een moeizame overwinning want hij wist pas in de negende en beslissende leg tegenstander Marvin van Velzen van de overwinning af te houden. Maikel prolongeerde daarmee zijn titel, in 2015 won hij dit toernooi ook al en debuteerde daardoor op het Finder Darts Masters Youth tournament. Dit jaar maakt hij zijn rentree met het verdiende startbewijs.

Winnaars van Finder Darts Masters 2015, Glen Durrant en Fallon Sherrock komen in december terug om hun titel te verdedigen. Darius Labanauskas, Lisa Ashton en Maikel Verberk zijn nu aan het deelnemersveld voor 2016 toegevoegd.

Meer informatie over de Finder Darts Masters kunt u teruglezen op www.findermasters.nl. Op deze website vindt u ook alle informatie over de kaartverkoop die inmiddels is gestart. Ook vindt u op deze site informatie over aantrekkelijke hotelarrangementen.

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands