WDF/BDO

Zuiderduin Masters 2014 het mooiste darts feestje van december

nwpodium_01Aanstaande vrijdag, 5 december begint het gezelligste  dartstoernooi, de Zuiderduin Masters 2014. Ook dit jaar weer 24 top darters die gaan strijden voor de Zuiderduin Masters titel van het herentoernooi en zes toppers uit het dames dartscircuit die in twee poules van 3 de sportieve strijd aan gaan. Daarnaast ook het jeugdtoernooi waaraan 6 spelers deelnemen, en ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd zes zeer talentvolle jeugdspelers te strikken voor deelname. Door het format blijft de Zuiderduin Masters spannend tot de laatste dart is gespeeld. Het toernooi start namelijk met een poule fase waar in elke poule een geplaatste speler groepshoofd is. De beste 8 spelers van de Zuiderduin Masters heren ranking zijn geplaatst, en dit jaar is Noord Hollander Wesley Harms eerst geplaatste spelers. 

Het damestoernooi heeft maar twee geplaatste speelsters en winnares van vorig jaar, Aileen de Graaf was tevens de beste dame van de Zuiderduin Masters ranking en zodoende ook als eerste geplaatst. Het jeugdtoernooi kent geen seeding, hier wordt de spelers die als eerste bij de loting wordt getrokken groepshoofd. Alle niet geplaatste spelers en speelsters en de nummers 2 en 3 van de jeugdpoules spelen op vrijdagavond de eerste wedstrijd. De geplaatste spelers plus de groepshoofden van de jeugdpoules spelen pas op zaterdag.

Op zaterdagmiddag komen eerst de spelers aan bod die hun partij op vrijdagavond verloren hebben zij spelen dan tegen hun groepshoofd. Zaterdagavond komt de winnaar van vrijdagavond aan de beurt. Door deze opzet blijft het dus spannend wie er nu wel of niet door gaan naar de kwartfinale heren of finale dames of finale jeugd. De kwartfinales en finale dames en finale jeugd worden zondag gespeeld.

Ook dit jaar is er weer een extra prijs voor degene die de eerste 9 darter gooit tijdens het toernooi. De prijs is een Subaru Trezia ter waarde van € 21.990,00 en Renses Automobielbedrijven is ook dit jaar weer de sponsor van deze auto.

Een weekeinde weer bol van wedstrijdspanning en gezelligheid, want de Zuiderduin Masters is het gezelligste toernooi van de dartsscène. De warme sfeer van de Zuiderduin zaal, het indrukwekkende podium, de opkomst van de spelers waarbij de fans hun favorieten bijna kunnen aanraken plus de gastvrijheid van hotel Zuiderduin maken dit toernooi tot het mooiste dartsfeestje van december.

Er zijn nog enkele kaarten te koop, en als u op nog tijd bent kunt u gebruik maken van de speciale hotelaanbiedingen zodat u geen moment van dit prachtige evenement mist. Meer weten over kaarten bestellen, hotel reserveringen of het programma voor het komende weekeinde ga dan naar de website van het toernooi, www.zuiderduinmasters.nl

error: © Prodarts Europe - the Netherlands