PDC

World Matchplay vol verrassingen

wmp_r2_suljovic_01Ook in de tweede ronde van de BetVictor World Matchplay weer de nodige verrassingen. Op dinsdag werd Adrian Lewis in de tie break uitgeschakeld door Matchplay debutant Gerwyn Price en op woensdagavond de twee sensatie. Niemand meer of minder dan de regerend PDC wereldkampioen, Gary Anderson, werd namelijk geklopt door de nummer 31 op de PDC order of Merit, Oostenrijker Mensur Suljovic. Die avond ook de ‘narrow escape’ van Dave Chisnall in de partij tegen een andere Matchplay debutant, PDC jeugd wereldkampioen Keegan Brown. Chisnall wist Brown pas in de tie break van zich af te schudden.

We gaan ons opmaken voor de kwartfinales waarin naast Suljovic, Gerwyn Price en Dave Chisnall ook Michael van Gerwen, Phil Taylor, Ian White, James Wade en Peter Wright in actie komen.

Michael won dinsdag op indrukwekkende wijze van Welshman Jamie Lewis en Ian White klopte Simon Whitlock. Peter Wright, die in zijn partij op dinsdagavond een paar keer goed op weg was naar een 9 darter, klopte ook een Matchplay debutant, Andrew Gilding .

In de tweede partij op de woensdagavond dicteerde James Wade vanaf de eerste leg de wedstrijd tegen Brendan Dolan en Taylor, dichtbij een 9 darter kon Andy Hamilton pas na 12 legs tot halt roepen.

Vanavond, donderdag 27 juli twee partijen op het programma over een best of 31 legs.

Peter Wright – Gerwyn Price

Michael van Gerwen tegen Ian White

Uitslagen tweede ronde:

 Laatste 16   World Matchplay    
 Player   Player   score
Michael van Gerwen Jamie Lewis 13 2
Simon Whitlock Ian White 9 13
Peter Wright Andrew Gilding 13 7
Adrian Lewis Gerwyn Price 10 13
Phil Taylor Andy Hamilton 13 6
Dave Chisnall Keegan Brown 13 11
James Wade Brendan Dolan 13 8
Gary Anderson Mensur Suljovic 9 13
 Laatste 8        
 Player   Player   score
Michael van Gerwen Ian White
Peter Wright Gerwyn Price
Phil Taylor Dave Chisnall
James Wade Mensur Suljovic

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands