OVERIG NIEUWS

Wereld Anti Doping Agentschap waarschuwt voor GW501516

gw501516Het  Wereld Anti Doping Agentschap, WADA, vraagt aandacht te geven aan dit bericht inzake de stof GW501516 dat via de ‘zwarte markt ‘ te koop is en door enkele sporters al wordt gebruikt. De bijverschijnselen van deze chemische stof blijken dermate ernstig te zijn dat de WADA het noodzakelijk achtte sporters hierop te attenderen. Sporters die bezwijken voor de verleiding om door het gebruik van GW501516 hun prestaties te verbeteren lopen namelijk mogelijk groot gezondheidsrisico.

De stof wordt als als geneesmiddel tegen zwaarlijvigheid, diabetes en hart- en vaatziekten uitgegeven. Testen hebben uitgewezen dat GW501516  positief effect hebben op suikerstofwisseling en vetverbranding.  De fabrikant wil het medicijn graag geregistreed zien maar deze is er nog niet.  Volgens het Anti Doping Agentschap bevat het middel stoffen die ernstige schade aan de gezondheid van sporters kan toebrengen.

Het middel wordt aangeboden via de zwarte handel en via het internet en de anti doping autoriteiten hebben al geconstateerd dat sporters gebruik maken van dit middel. De WADA maakt zich dan ook ernstige zorgen en vraagt dan ook aan diverse instanties dit bericht bij hun sporters onder de aandacht te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands