WDF/BDO

Verrassende ontknoping van Champions League of Darts 2012

Spannend en vooral verrassend was het slot van de vijfde editie van de Champions League of Darts, in de wandelgangen de CLoD. Spannend om het niveau wat de finalisten lieten zien, en verrassend wat betreft de spelers die wie in de diverse finales aan het werk zagen.

In de herenfinale voor een plaats op het wereldtop dartstoernooi, de Zuiderduin Masters die 7, 8 en 9 december weer wordt gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee, twee nieuwe aankomende talenten. Dennie Bos uit het Friese en Mike Zuidwijk, uit Den Haag.

Voor Dennie Bos was het zijn allereerste stap op de weg naar het grote podium en Mike dit jaar debuterend in het herencircuit met direct al groot succes. In de eerste set van de finale kon het kwartje nog alle kanten opvallen maar in de vijfde en beslissende leg van die set snoepte Dennie het eerste punt voor de neus van Mike weg.

In de tweede heerste Dennie en won de set en daarmee de titel en de prijzen met 3-0.

Aileen de Graaf, vorig jaar nog runner up van het Zuiderduin Masters toernooi voor dames won in de finale van Carla Molema. Carla lange tijd uit beeld van de damestop is op de weg terug, dat bewees ze door de finale van het damestoernooi te bereiken. Maar in de finale was de fut eruit en kon ze niet op tegen de regelmatig goed scorende Aileen die met 4 – 1 won en zich daarmee plaatste voor haar tweede editie van de Zuiderduin Masters.

Jeffrey de Zwaan, al diverse keren een sterspeler van de Zuiderduin Master Youth edities wist zich opnieuw voor dit jeugd toptoernooi te plaatsen. In de finale speelde Jeffrey tegen een ander talent uit het hoge noorden, Mats Gies die debuteerde op een dergelijk podium. En dan breekt routine je op, want de door de podium ervaring die Jeffrey al heeft stond hij slechts 1 enkele leg af en won de finale met 4-1.

Deze drie winnaars krijgen buiten een startbewijs voor de Zuiderduin Masters ook nog eens een ticket voor deelname aan de Winmau World Masters, dat geldt ook voor het beste meisje van het CLoD meisjestoernooi. Dit werd Louise Bunk, die tegen de verwachting in Marilou Daamen klopte in een gelijk opgaande finale. In de vijfde en beslissende leg maakte Louise het verschil en won ze deze finale waarmee zij dus volgende maand naar het Engelse Hull afreist.

Voor de winnaar van het vijfde toernooi deze dag, dat voor de aspiranten liggen geen startbewijzen klaar, maar wel een prachtig VIP arrangement voor de Zuiderduin Masters. De winnaar mag dus 3 dagen van heel dichtbij genieten van topdarts en bewegen achter de coulissen bij de grote spelers. En dat inclusief hotelovernachtingen voor totaal 3 personen, dan wil je in die finale nog wel even al de zeilen bijzetten.

En dat deed Colin Roelofs die zijn tegenstander Gijsbert van Malsem geen moment van glorie gunde en met 3-0 de finale en het VIP arrangement won.

Voor de verliezers in het heren en damestoernooi is er sinds een jaar ook nog een bonustoernooi waarin de winnaar heren en winnares dames ook een VIP arrangement voor 2 personen winnen.

Danny Noppert was de gelukkige in het herentoernooi. Hij won de finale met 4-0 van Lesley Geertsema. Rilana Erades won bij de dames, zij klopte Anita Rog met 3-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands