PDC

Triple D bij PDC WK; Dramatische Darts Dinsdag

De Kerstdagen hebben we er al vol belangstelling naar uitgekeken, de dinsdagmiddag na de Kerst, de tijd waarop we twee Nederlanders in een geheel niet kansloze partij aan het werk konden zien. Co Stompé, als eerste op het programma tegen Terry Jenkins en als slot van de middagsessie Vincent van der Voort tegen Andy, the Hammer, Hamilton die in zijn eerste partij een negen darter miste op het ijzer van dubbel 18. De dag kende echter een dramatisch begin.

Co Stompé was op Eerste Kerstdag namelijk door een hond dwars door zijn werphand gebeten en moest hiervoor ter behandeling naar het ziekenhuis. Een tetanus prik en wat pijnstillers later besloot the Matchstick toch naar  London af te reizen en ondanks de hevige pijn toch zijn kansen te gaan benutten.

Triest om zo in een vreselijk belangrijke match partij te geven hetgeen Co zeker gedaan heeft. Maar buiten deze zware teleurstelling kwam er nog een noodlot factor om de hoek kijken. Terry Jenkins stak in blakende vorm en liep binnen no time uit naar een 3-0 voorsprong in set/

Co kon in de vierde set nog iets terug doen waardoor de stand 3-1 werd. Maar zijn moedig optreden werd niet beloond en in de vijfde set viel voor hem het doek.

In de tweede partij twee oud wereldkampioenen tegenover elkaar, John Part en Richie Burnett. Richie die in een goed gespeelde partij in de eerste ronde nog verrassend Mark Webster uitschakelde kon slecht 1 set de vorm van die eerste partij benaderen maar moest uiteindelijk met 4-1 afscheid nemen van dit WK podium.

In de laatste partij van de middag sessie zagen we Vincent van der Voort sterk aan het werk tegen Andy Hamilton. Tot 3 maal toe moest Hamilton terug komen uit een achterstand en was the Hammer in de zesde set dichtbij uitschakeling bij een 2-2 stand. Maar op tijd kon de darter uit Stoke on Trent de partij toch op gelijke hoogte brenegen (3-3) om in de zevende en laatste set met 3-1 alsnog de winst in deze partij op te eisen. Wederom een dramatische wending in een partij waarin Vincent toch aardig de touwtjes in handen leek te hebben.

Een trieste dag voor de Nederlandse darter waarvan nu alleen nog Michael van Gerwen in de strijd is en niet te vergeten Zuiderbuur, Kim Huybrechts die we begin deze avond in actie gaan zien tegen James Richardson

  Wedstrijden dinsdagmiddag  27 december    
Pos  Player   Player    score  
1 Terry Jenkins Co Stompé 4 1
2 John Part Richie Burnett 4 1
3 Andy Hamilton Vincent van der Voort 4 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands