PDC

Taylor verliest in eindsprint van Anderson

Met nog 3 wedstrijden te gaan begint het nu toch wel echt spannend te worden bij de Unibet Masters. Tweemaal een halve finale en aan het eind van de avond de grote finale. Nog vier spelers in de race waarvan Gary Anderson en Phil Taylor de avond openen met de eerste halve finale over best of 21 legs. En het werd een bloedstollend spannende finale met na 10 legs gelijk opgaande strijd een verrassende wending in de partij.

Anderson die ’s middags nog op zeer overtuigende wijze een einde maakte aan de titel aspiraties van Raymond van Barneveld kwam na de tweede break opeens 2 legs achter op Taylor te staan. Een break met 152 finish in leg 12 van Taylor zorgde voor 5-7 voor the Power maar Anderson brak terug in leg 13 en kwam in leg 14 met een 126 finish weer op gelijke hoogte (7-7).

De wedstrijd zat echter in een tegen de darts in kwartiertje en gingen we met een break van Taylor tegen Gary de pauze in met een 7-8 voorsprong voor Phil. Na de pauze verzilverde Taylor de break en kwam weer 2 legs voor, 7-9.

Een 78 finish van Anderson ( break ) maakte het gaatje kleiner tot 1 leg en in leg 19 was een 65 finish van Anderson goed voor 9-9. En Anderson stoomde door brak Taylor in leg 19 met een drie darts finish voor 91 en in de 20ste leg ging met de darts de overwinning naar de Schot (11-9)

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands