FINDER MASTERS

Speelschema Finder Masters 2016 bekend.

Na de loting is nu ook de wedstrijd volgorde bekend voor Finder Darts Masters 2016. Traditioneel wordt er gestart met een poulefase en alleen de winnaars van de groepen plaatsen zich voor de kwartfinale ( herentoernooi) en dames- en jeugdfinale.  Het toernooi dat vrijdagavond 9 december aanvangt begint met de wedstrijden van de niet geplaatste spelers. In totaal 8 heren partijen, twee wedstrijden van het damestoernooi en twee jeugdwedstrijden vullen de vrijdagavond. Engelsman Jamie Hughes en Martijn Kleermaker, de NDB qualifier die debuteert op een wereldpodium bijten om 19:30 uur het spits af gevolgd door een wedstrijd uit het jeugdtoernooi tussen Maikel Verberk en Marvin van Velzen.

In de derde wedstrijd verwachten we vuurwerk van twee  jonge Nederlandse talenten. Jeffrey Sparidaans en Jimmy Hendriks komen dan op het futuristische Finder Masters podium, twee spelers die aan elkaar gewaagd zijn.

Dan een wedstrijd uit het damestoernooi. Sharon Prins speelt in match 4 tegen de Russische Anastasia Dobromyslova die al twee keer de Masters op naam schreef gevolgd door een partij uit het herentoernooi waarin ook een voormalig Masters kampioen aan bod komt. Scott Waites, winnaar in 2011 speelt dan tegen de Belg Andy Baetens die als winnaar van het Finder Masters Qualifier toernooi zijn debuut op een wereldpodium maakt.

De tweede jeugdpartij van de avond wordt gespeeld door Wessel Nijman en Welshman Jordan Thomas en aansluitend weer 2 debutanten op de Finder Darts Masters podium, Nederlander Wouter Vaes en Engelsman Conan Whitehead waarvan veel verwacht wordt.

Dartsveteraan Martin Phillips uit Wales zal in match 8 alle zeilen moeten bijzetten tegen Brian Dawson die vorig jaar debuteerde op het Masters podium en tot en met de kwartfinale wist te komen. Na die partij komt titelverdedigster Fallon Sherrock in actie tegen landgenote Lisa Ashton met daarna de wedstrijd tussen Richard Veenstra en Welshman Jim Williams. Deze twee speelden onlangs nog in Hotel Zuiderduin op het EK podium de finale van het herensingletoernooi en Richard Veenstra won toen de titel.

In de voorlaatste wedstrijd nog een oudgediende. Engelsman Martin Atkins speelde al diverse keren op het Masters podium en speelt vrijdagavond tegen winnaar van 2010, de Schot Ross Montgomery. De avond wordt afgesloten door de Let Madars Razma die het moet nemen tegen dartsicoon Tony O’Shea die bijna niet meer weg te denken is op het podium van de Masters, maar nog nooit een titel wist te winnen.

Op zaterdagmiddag spelen de verliezers van de vrijdagavond een wedstrijd tegen de geplaatste spelers en speelsters in het heren- en damestoernooi. In het jeugdtoernooi, dat geen seeding heeft,  komen de nummers 1 (door loting) in de groep in actie tegen de verliezende spelers van de vrijdagavond.

Het complete overzicht van alle wedstrijden van Finder Darts Masters 2016  vindt u hier >>>

error: © Prodarts Europe - the Netherlands