PDC

Robert Thornton onttroont van Gerwen

In een bloedstollend spannende finale heeft de Schot Robert Thornton de titel veroverd van de Partypoker World Grand Prix. Dit ten koste van tweevoudig titelhouder Michael van Gerwen die heel dichtbij een tweede titel op rij was maar in de negende en beslissende set moest buigen voor ’the Thorn’. Ondanks het goede percentage van Michael voor de openingsdubbel ten opzichte van Thornton scoorde Robert beter op de dubbel en daarmee wordt uiteindelijk de wedstrijd gewonnen.

Michael opende de partij ijzersterk en pakte de eerste set met 3-0, en zou nog twee keer een set met 3-0 pakken. In set twee leek Thornton namelijk op een 3-0 overwinning af te stevenen, maar Michael komt in leg 3 terug en maakt zelfs 2-2. In de laatste leg met een 160 opening gevolgd door een 180 is er de kans op een mogelijke 9 darter voor de Schot.  Het lukt niet maar wel gaat de set naar de Schot en komt zo gelijk. (1-1)

En zo blijft het beeld van de wedstrijd Thornton op voorsprong en Michael komt vanuit een achterstand terug. Gezien eerder gespeelde finales door van Gerwen is er altijd wel een extraatje in de eindfase, maar dit keer had ook Thornton nog het nodige in de kast en speelt onverstoorbaar verder om in leg 7 opnieuw op voorsprong te komen (3-4)

De Schot heeft nog maar 1 leg nodig en in de eerste leg van de 8ste set opent hij zelfs met een 160 score, maar moet de leg toch aan Michael laten die na een 117 score dubbel 12 vindt voor de leg. Uiteindelijk gaat deze set met 3-1 naar Michael en wordt er stiekem gedacht aan de eindsprint van van Gerwen in de negende en laatste set.

Maar in die set had Thornton de langste adem  en neemt de leiding. Michael kan nog 1-1 maken maar daarna na 3 gemiste darts door Michael voor 2-1 en pakt Thornton de leg, en als dan ook nog tops voor 2-2 er niet in wil  gaat met een 13 darter op tops de winst naar de Schot.