PRODARTS EUROPE

Ook tweede rankingdag ’t Haspeltje gewonnen door Stephan Gerritsen

Afgelopen zondag, 22 april werd in ’t Haspeltje Zevenaar de tweede speeldag gehouden in de range van 12 Road to the Winmau toernooien dit jaar. Een mindere opkomst dan twee weken geleden mede door het German Open net om de hoek en enkele regionale toernooien. Maar wel een sterk deelnemersveld dat was aangemeld voor de tweede kans punten te verdienen voor de ranking met die mooie bonus, een kans om een startbewijs voor de Winmau World Masters te winnen. Winnaar van de vorige editie, Stephan Gerritsen, was present en enkele regionale toppers als Jeremy Derksen, Jesse van de Kamp, Ingo Kaminsky en Benjamin Geesing. Ronald Brandsen, speler van de Nederlandse nationale selectie had zich ook aangemeld en zou later de finale spelen.

Opnieuw was Sandra Kinkelaar de enige dame in dit sterke veld. Helaas voor haar was het niet haar dag en daardoor ging de kans op een kwartfinale plaats voor haar verloren. Zoals gezegd het niveau lag hoog en dit kostte Stephan bijna zijn finale plaats. In de halve finale tegen Benjamin Geesing kwam hij ver achter en heeft Benjamin pijlen gehad voor de partij. Onder die druk lukte het Benjamin niet meer en zag een voorsprong ombuigen in een 5-4 nederlaag.

Een oud nationaal speler tegen een speler die momenteel deel uit maakt van de Nederlandse selectie waren de hoofd ingrediënten voor een spannende finale die elf legs duurde. In die finale nam Stephan het voortouw maar moest later achter Ronald aanhobbelen. Toch wist Stephan in de 10de leg weer op gelijke hoogte te komen en antcipeerde sterk op mindere score van Ronald waardoor  hij 6 darts voor de match kreeg. Die liet Stephan zich niet ontnemen en won de tweede ranking dag op rij in ’t Haspeltje. Zondag 6 mei is de derde editie en inschrijven kan op http://www.dartsinaction.nl

Uitslagen vanaf de kwartfinale:

   Laatste 8        
Pos  Player   Player  score  
1 Jeremy Derksen Jesse van de Kamp 4 3
2 Ronald Brandsen Ingo Kaminsky 4 0
3 Stephan Gerritsen Jean-Paul Hengeveld 4 0
4 Benjamin Geesing Ramon Prikkel 4 3
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player  score  
1 Jeremy Derksen Ronald Brandsen 0 5
2 Stephan Gerritsen Benjamin Geesing 5 4
         
   Finale        
Pos  Player   Player  score  
1 Ronald Brandsen Stephan Gerritsen 5 6

 Voor een overzicht van de ranking stand klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands