PDC

Ook Jelle Klaasen haalt volgende ronde niet

Gisteren hebben we afscheid genomen van de tweede Nederlandse darter die de tweede ronde van het Ladbrokes World Darts Championship. Met keiharde cijfers, 4-0, kreeg the Matador, Jelle Klaasen gisteren dartsles van de nummer 3 op de PDC wereldranking, James Wade. Gehaaid als the Machine is ontregelde hij het toch al niet te sterke spel van Jelle en met 3-0 in de eerste en 3-1 in de tweede set zette hij Jelle al snel op een ruime achterstand.

In de derde set een onverwachte 2-0 voorsprong voor Jelle die werd omgebogen in ee 3-2 overwinning voor Wade. De vierde en laatste set kon Jelle zich niet meer herstellen. Slechts 1 leg in de laatste set betekende voor hem het einde van het toernooi, en zien we James terug bij de laatste 16.

In de eerste partij van de avond liet Kevin Painter zien weer in zijn oude vorm te steken tegen een Mark Walsh, zijn tegenstander, die zeker in de beginfase de juiste gang naar het bord aan het zoeken was. De kersverse Cash Converters Players Cahmpion won de eerste set met 3-2. In de tweede heerste Walsh die met 3-1 weer langszij kwam alvorens the Artist, Painter met 3-1 en 3-0  op een 3-1 in sets voorsprong kwam.

In de vijfde set verknoeid Painter twee match darts en zet daarmee de deur voor Walsh weer op een kier het wordt namelijk 3-2. In de zesde zette Painter de zaak weer recht en met een 3-0 score in die set won hij de partij en is ook hij door naar de laatste 16.

Duitser Kevin Münch had een droom start tegen Engelsman Steve Farmer. Met 3-0 won de jonge Duiters de eerste set  van een zeker niet goed spelende Farmer. Maar de druk is groot voor deze debutant op het wereldpodium waardoor hij de tweede aan Farmer moet laten als hij de dubbel voor een 3-2 overwinning is deze set niet vinden kan.

In de derde set lukt het Münch dan wel om de beslissende leg in die set te pakken en komt hij 2-1 voor. Toch is het goed te zien dat de nervositeit hem parten speelt en daar profiteert de ervaren oud Engels international van. Set vier wint Farmer met 3-0 en de zesde moeizaam met 3-2 waarmee de droom voor Kevin helaas voorbij is.