OVERIG NIEUWS

Nico Tissen gaat er met de dag titel vandoor

Nico_TissenDe achtste kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking X  telde 16 deelnemers. En ze zorgden deze avond voor een aantal verrassende uitslagen met weer eens een nieuwe winnaar. In de kwartfinale was er plaats voor Oswin Streden, Wouter Vaes, Ardy Slegers, Bobby Biemans, Erwin Jansen, Thijs van Stiphout, Nico Thissen en Abdil Loubane. Zij gingen de strijd aan voor een plek in de halve finales. Bij de vier spelers die dit deze avond niet lukte zat wel de man die de hoogste finish van de avond gooide; Oswin Streden wist 148 uit te gooien.Door naar de halve finale gingen Bobby, Nico, Erwin en de winnaar van de afgelopen twee speelavonden Wouter Vaes.

Bobby Biemans en Erwin Jansen mochten het spits afbijten met de eerste halve finale. In deze wedstrijd liet Bobby zien dat hij weer in vorm begint te komen. Doch Erwin die dankzij zijn constante spel de 4-2 winst de naar zich toe trok plaatste zich uiteindelijk voor de halve finale. De tweede halve finale ging tussen Wouter Vaes en Nico Thissen. Wouter kon zijn niveau van de laatste weken niet halen en Nico had het deze avond weer eens naar zijn zin en wist zich zo te plaatsen voor de finale dankzij een 2-4 zege.

tijdens de finale tussen Nico Thissen en Erwin Jansen was het moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Zelfs in het aantal gegooide maximale scores door beide mannen was weinig verschil te merken; de in totaal 24 x 180 die deze avond werden gegooid zaten goed verdeeld over de 16 deelnemers dus hieruit was niks af te leiden.

Het was dus verrassend dat Nico redelijk eenvoudig met Erwin wist af te rekenen, wat niets afdeed aan de prima prestatie van Nico Thissen die de wedstrijd en de dagzege met een 5-2 zege op zijn naam schreef.

Uitslag van speeldag 8:

1. Nico Thissen

2. Erwin Jansen

3. Bobby Biemans en Wouter Vaes.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 10 wordt gespeeld op dinsdag 25 maart 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands