PDC

Mogelijke afvallers krijgen nog twee kansen

newton_lewis_01Morgenavond wordt in Glasgow Schotland de voorlaatste wedstrijd gespeeld van de eerste ronde van de PDC McCoy’s Premier League. Nog twee avonden en dan valt het zwaard voor de twee spelers die dan op de negende en tiende plaats van de Premier League ranking staan. Nu met nog twee avonden te gaan staan Gary Anderson en Wes Newton aan de verkeerde kant van de lijn. Beide spelers treffen elkaar morgenavond in Glascow en met het thuis voordeel van Gary wordt toch verwacht dat hij het verschil tussen hem en Newton alleen maar groter zal maken. Ook bij de bookmakers is Anderson de grote favoriet.

Met twee legs verschil in zijn voordeel staat Adrian Lewis op de achtste plaats. Adrian rust de zware taak morgen Andy Hamilton te kloppen. Lukt dit hem niet dan gaat Anderson Lewis voorbij en wacht in de laatste ronde Raymond van Barneveld op hem. Anderson speelt de laatste avond tegen James Wade. Mocht Newton wel winnen tegen Anderson dan komt hij ook op 5 punten evenals Gary en afhankelijk van het verschil in legs kan hij naar de negende plek opschuiven. En als Lewis dan ruim verliest van Hamilton zelfs naar plaats 8. Het blijft dus spannend onder in, maar toch zijn we meer benieuwd naar wat er morgen komen gaat. Lijstaanvoerder, Michael van Gerwen speelt namelijk tegen James Wade die samen met Taylor en Hamilton op 8 punten staat alleen vanwege het leg saldo staat Taylor op 3 en hij op 4.

Gehoopt wordt natuurlijk op Nederlands succes waardoor Michael de lijst aanvoerder blijft. De andere match waar vol belangstelling naar wordt gekeken is de partij tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Kan Raymond zijn vorm doorzetten en the Power een nederlaag bezorgen want Phil heeft tot nu nog niet zijn beste darts laten zien en heeft al twee nederlagen moeten incasseren. In de derde partij van de avond gaan we het meemaken. Michael sluit de avond af .

De wedstrijden voor donderdag 28 maart:

Adrian Lewis – Andy Hamilton

Simon Whitlock – Robert Thornton

Pahil Taylor – Raymond van Barneveld

Gary Anderson – Wes Newton

Michael van Gerwen – James Wade

 

Foto’s bij dit verhaal (C)  Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands