WDF/BDO

Leo Oldenburger stopt als bestuurslid NDB

NDB_logowebLeo Oldenburger, al jarenlang dartsliefhebber en onder meer televisiecommentator tijdens dartswedstrijden, en sinds november 2011 formeel betrokken bij de Nederlandse dartssport als bestuurder van de NDB, heeft te kennen gegeven zijn functie neer te leggen. Leo wilde graag zelf zijn beslissing toelichten:  Ik stop als bestuurslid PR & Communicatie. Duidelijker kan ik niet beginnen, toch? Waarom ik stop, zal ik proberen uit te leggen. Toen ik zo’n anderhalf jaar geleden begon als bestuurslid van de NDB had ik grootse plannen. Deze sport, waar ik in de loop van de jaren zo van ben gaan houden, moest terug in de publiciteit. Moest terug in het middelpunt van de belangstelling.

Niet dat ik de pretentie had dat ik daar in mijn eentje wel even voor zou zorgen, maar ik zou in ieder geval mijn meer dan stinkende best doen. Ik kwam terecht in een organisatie waarin het geweldig samen te werken was met mijn medebestuursleden en het kantoor. Mensen die keihard vechten voor de goede zaak. Met hun hele ziel en zaligheid. En daar wilde ik in mee. Maar ik bleef achter! Ver achter!
Ik heb rare werktijden. Meestal ’s avonds en in het weekend. Als het grote gros vrij heeft, ben ik aan het werk. En andersom. De Nederlandse Darts Bond huldigt het principe dat het op zo veel mogelijk toernooien fysiek aanwezig wil zijn. Een mooi principe waar ook ik volledig achter sta. Maar die toernooien worden in het weekend gespeeld, precies dan wanneer ik mijn boterham moet verdienen. Ik moest, wanneer ik de vraag kreeg welke toernooien ik ging bezoeken, steeds antwoorden dat het me (alweer) niet ging lukken. Ook het aanwezig zijn bij bestuursvergaderingen werd steeds vaker het afwezig zijn bij bestuursvergaderingen. Ik merkte dat mijn goede wil onvoldoende was om mijn bestuurswerk naar behoren (en dat is toch wel het allerminste) uit te voeren. En dat is niet wat de NDB verdient. Dat is niet wat de sport verdient waar ik in de loop van de jaren zo van ben gaan houden.
Ik zal altijd beschikbaar blijven voor advies, maar meer dan die vrijblijvendheid kan ik helaas niet waarmaken. En dus heb ik aangegeven dat het beter is dat de bond op zoek gaat naar een bestuurslid die, veel meer dan ik, de schone taak uitvoert en aanstuurt die op hem/haar wacht.
Leo Oldenburger

De Nederlandse Darts Bond bedankt Leo voor zijn betrokkenheid en is er van overtuigd dat Leo en de dartssport elkaar niet uit het oog zullen verliezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands