PDC

Kwartfinales World Grand Prix – update van Gerwen in 3 sets verder

Vanavond 4 wedstrijden van het Partypoker World Grand Prix toernooi. Vier wedstrijden van de kwartfinale waarin we en Vincent van der Voort en Michael van Gerwen en Jelle Klaasen  in actie zullen zien. Vincent die gisteren op indrukwekkende wijze Terry Jenkins uitschakelde speelt vanavond de tweede wedstrijd tegen Mensur Suljovic die ook dit toernooi een zeer goede indruk van zichzelf heeft gegeven. Michael speelt in de laatste wedstrijd van de avond tegen Welshman Jamie Lewis en ook  hij speelt dit toernooi ijzersterk. Maar dat geldt ook voor Jelle die ook een Welshman treft en evenals hij een oud Lakeside wereldkampioen, Mark Webster.

Spannenddus en hopelijk  kunnen de Nederlanderszichvanavondstaandehouden.

Verder komen Robert Thornton tegen Ian White in actie en wel in de eerste partij van de avond.

Hieronder de indeling van de kwartfinale dit is niet de volgorde van spelen. Onder het schema korte wedstrijdverslagen  van de partijen die vanavond worden gespeeld.

 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Jamie Lewis  3  0
2 Mark Webster Jelle Klaasen  3  2
3 Ian White Robert Thornton (7)  2  3
4 Mensur Suljovic Vincent van der Voort  3  1

Ian White – Robert Thorton (7)   1 – 3

Een partij spannend tot aan de laatste darts. Alles leek er op of Thornton op zijn sloffen de halve finale zou bereiken maar het liep allemaal anders. Na de eerste set die vrij gemakkelijk werd gewonnen door de Schot wist Ian White de vijfde leg in set twee toch van Thornton af te snoepen. Stand gelijk dus 1-1. In de tweede set een superieure Thornton die met 3-0 op 2-1 kwam en ook goed aan de vierde set begon.

Toch weet White  weer langszij te komen en krijgen we een bloed spannende laatste set waarin Thornton het heel even niet meer zag zitten. In vier legs bol van spanning en nervositeit houden de spelers elkaar in evenwicht. Maar in de vijfde en laatste leg is Thornton weer even bij de les en en weet net op tijd 40 uit gooien voor een plaats in de halve finale

Mensur Suljovic – Vincent van der Voort   3 – 1

Het begon allemaal zo mooi een break  door Vincent in de eerste  en derde leg van de eerste set en een 128 finish voor 0-1 in sets gevolgd door een 156 finish voor 0-1 in set 2 en dan een break voor 0-2. Helaas ging toen het kaarsje uit voor Vincent en werd het hopeloos achter de feiten aan lopen. De alom bekende traagheid en de capriolen van Mensur Suljovic troffen doel en verstoorde het spel en concentratie bij Vincent.

Niets liep meer en het sterke spel van Vincent zakte verder en verder af Hij verloor set twee nog met 3-2 maar de twee sets er na werd het tweemaal 3-0 voor Mensur die daarmee de halve finale bereikte waarin hij uitkomt tegen Robert Thornton

Mark Webster – Jelle Klaasen 3 – 2

Mark Webster is door naar de halve finale hij wist in de vijfde en beslissende leg  de meeste rust te bewaren en deze set te pakken. Hij stond al 2- 0 voor in sets voordat Jelle op stoom kwam en op indrukwekkende wijze wist terug te komen . Hij kwam in de 4de set gelijk door in de vierde leg een 11 darter te gooien. Helaas liep het in de beslissende set weer stroever. Ondanks het voordeel dat Jele mocht beginnen ging deze toch naar Webster. Tegenstander voor Webster wordt of van Gerwen of Jamie Lewis.

Michael van Gerwen (1) – Jamie Lewis 3 – 0

Een snelle partij. In 3 sets werd de partij uitgespeeld door Michael van Gerwen die tegenstander Jamie Lewis geen poot aan de grond gaf. Slechts 3 legs won de jonge Welshman in een partij die net een half uur duurde. Met 3-0 in set 1, 3-1 en 3-2 in set 3 met als slagroom op de taart een 160 finish voor de partij mag Michael zich opmaken voor de wedstrijd tegen Mark Webster

error: © Prodarts Europe - the Netherlands