OVERIG NIEUWS

Jurgen Schats verrast Braulio Roncero in finale

oranjenieuwVoor de achtste editie van de Oranjebar Super Ranking hadden 12 deelnemers zich aangemeld en uit de groepsfase kwalificeerden deze  keer Arno Louwers, Jurgen Schats, Gerard de Jong, Braulio Roncero, Ruud Kuijten, Michel van der Horst, Fred Burger en Djuni Ruiter zich voor de kwartfinales. Ondanks dat op de grote schermen wedstrijden van het WK voetbal werden vertoond werd de meeste aandacht toch getrokken door de dartspelers die deze avond goed op dreef waren. Maar liefst 29 maximale scores werden er genoteerd waarvan Braulio Roncero en Michel v/d Horst beide 7x 180 voor hun rekening namen en Jurgen Schats 5x 180 liet noteren.  Mede door deze scores plaatsten de drie genoemde spelers, vergezeld door Djuni Ruiters, zich voor de halve finales.

De halve finales kende een spannende wedstrijd (tussen Braulio en Michel) en een snelle wedstrijd (tussen Jurgen en Djuni). In de partij tussen Braulio en Michel trok  Braulio met 4-3 aan het langste eind en in de snelle partij won Jurgen  riant met 4-0. Aansluitend kon de finale tussen de deze avond veel geplaagde Braulio Roncero (hij is en blijft natuurlijk Spaans voetbal fan) en Jurgen Schats worden gespeeld. Tot ieders verassing was het niet favoriet Braulio die in de finale de dienst uit maakte maar trok underdog Jurgen met 3-5 de zege naar zich toe en schaart zich hiermee bij een select gezelschap van dagwinnaars.

Uitslag van speeldag 8:

1. Jurgen Schats

2. BraulioRoncero

3. Michel van der Horst en Djuni Ruiters.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 1 juli 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands