WDF/BDO

Indrukwekende Anca Zijlstra verslaat Lisa Ashton in de 1e ronde van de BDO World Trophy

De Limburgse Anca Zijlstra (Heerlen) heeft heden avond op zeer indrukwekkende wijze de nummer 2 van de wereld Lisa Ashton in de 1e ronde naar huis gestuurd. Zijlstra straalde veel zelfvertrouwen uit op het televisie podium want ze raakte geen enkele moment onder de indruk van een sterk spelende Lisa Ashton.

Lisa wist de eerste leg te pakken, Zijlstra moest ook toe zien hoe Ashton de 2e leg binnen sleepte via een 108 finish, Zijlstra raakte er niet echt van onder de indruk want de 3e leg gaat naar de Nederlandse. Zijlstra weet ook de 4e leg te pakken en doet dat met een fantastische 111 finish mede door deze geweldige finish  komt ze terug naar een 2-2 tussenstand.

Lisa Ashton weet er met een geniale 121 via dubbele bull  weer 3-2 van te maken, iedereen in de zaal dacht dit is de nekslag voor Zijlstra, maar het tegendeel is waar Zijlstra raakt er niet van onder de indruk en weet er gewoon weer 3-3 van te maken.

Beide dames gingen zich vervolgens op maken voor een definitieve final leg, in die laatste leg was het Zijlstra die via dubbel 2 de wedstrijd naar zich toe trok en zo dus de nummer 2 van de wereld Lisa Ashton naar huis stuurde.

Anca vertelde na afloop in een interview “ik was behoorlijk zenuwachtig hier kijk maar mijn handen en vingers trillen nog, dit is vereweg een van mijn beste wedstrijden ooit die ik gespeeld heb” aldus een trotse Zijlstra.

Alle overige uitslagen van deze avond vind u hieronder.

 
Heren: 1e Ronde
Danny Noppert – Willem Mandigers 4-6
Nick Kenny – Martin Atkins 6-4
Jamie Hughes – Jeff Smith 2-6
Darius Labanauskas – Dennis Nilsson 6-3
Darryl Fitton – Conan Whitehead 3-6
Martin Phillips – Carl Dennel 6-0
Mark McGeeney – Wouter Vaes 6-2
Ross Montgomery – Joe Chaney 6-3

Dames: 1e Ronde
Lorraine Winstanley – Rhian Griffiths 0-4
Aileen de Graaf – Lindsey Ashton 4-1
Trina Gulliver – Maria o`Brien 4-2
Lisa Ashton – Anca Zijlstra 3-4

error: © Prodarts Europe - the Netherlands