FINDER MASTERS

Finder Darts Masters 2015 heeft 3 mooie kampioenen

Glen Durrant, Fallon Sherrock en Justin van Tergouw zijn de  eerste Finder Darts Masters kampioenen. Drie mooie dagen darts zijn achter de rug met aan het eind van de zondagmiddag  de climax van het toernooi de finales waarvan de eerste de finale van het Finder Darts Masters Youth Tournament. En geheel Nederlandse jeugdfinale. Justin van Tergouw en Maikel Verberk waren de hoofdrol spelers in die finale  die op hoog niveau werd gespeeld. Justin van Tergouw uit Utrecht, de  regerend  Winmau World Master was in die finale op dreef en klopte in 2 sets de WDF World Cup singles kampioen Maikel Verberk uit Herpen. Setstanden 3-1 en 3-0.

Vervolgens na de halve finales heren de damesfinale tussen Anastasia Dobromyslova en Fallon Sherrock. In die finale is titelverdedigster Anastasia Dobromyslova  er vandaag niet in geslaagd haar titel te prolongeren.  In de finale was ze niet krachtig genoeg om de als eerste geplaatste Fallon Sherrock uit Engeland te kloppen. Met twee keer 3-0 werd de Russische in een best of 3 sets geklopt door de 21 jarige dartster uit  Milton Keynes. Gemiddelden Anastasia –  24,65 ; Fallon  – 29,47

Tot slot de heren finale tussen Glen Durrant, momenteel de nummer 1 van de BDO wereldranking en de voor dit toernooials tweede geplaatste Martin Adams.  Een mooie, spannende finale die op het hoogste niveau werd uitgevochten.

In een best of 9 sets best of 5 legs klonk na zeven gespeelde legs het game set en match voor Glen Durrant. Hij won met 5-2 in sets van Martin Adams die de tweede en vierde set op naam wist te zetten en in een paar sets dichtbij success was maar deze toch met 3-2 aan Durrant moest laten.  Setstanden van deze finale tussen Glen Durrant (5) en Martin Adams (2)  waren 3-2 ; 0-3 ; 3-0 ; 1-3 ; 3-1 ; 3-2 en 3-0. Gemiddelden Glen Durrant 33.63  en Martin Adams 32.45

 

Overzicht vanaf de kwartfinales:

In de kwartfinale zorgde Danny Noppert voor een verrassing door de als zesde geplaatste Darryl Fitton met 3-0 te kloppen en de twee favorieten voor de titel, Glen Durrant en Martin Adams onderstreepten deze verwachting door beide met 3-0 hun partij te winnen.

 

 

 

 

Uitslagen kwartfinale:

nr Speler 1   Speler 2 uitslag
37 Jim Williams (WAL) Brian Dawson (ENG) 3 1
38 Glen Durrant ( 5) (ENG) Martin Phillips (WAL) 3 0
39 Danny Noppert (NETH) Darryl Fitton (6) (ENG) 3 0
40 Tony O’Shea (ENG) Martin Adams (2) (ENG) 0 3

 

In de halve finale kon Welshman, Jim Williams aardig mee met Glen Durrant en wist ook een set te winnen van Glen Durrant. Durrant speelde constant in die halve finale en was redelijk snel uit op de dubbel waarmee de uiteindelijke 3-1 overwinning en een plaats in de finale werd gehaald.

In de tweede halve finale tussen Danny Noppert en de als tweede geplaatste Martin Adams kon de Fries het ‘Wolfie’  Adams aardig onder druk zetten en pakte zelfs de tweede set voor een 1-1 gelijke stand.  Adams echter liet al enkele weken zien weer in zijn oude vorm te steken en wist zo twee volgende sets te pakken en zich voor te plaatsen voor de finale.

Halve finales heren:

nr Speler 1   Speler 2 uitslag
42 Jim Williams (WAL) Glen Durrant ( 5) (ENG) 1 3
43 Danny Noppert (NETH) Martin Adams (2) (ENG) 1 3

 

Finale jeugd:

nr Speler 1   Speler 2 uitslag
41 Maikel Verberk (NETH) Justin van Tergouw (NETH) 0 2
set 1 : 1-  3 :  0 – 3

 

Finale dames:

nr Speler 1   Speler 2 uitslag
44 Fallon Sherrock (1) (ENG) Anastasia Dobromyslova (RUS) 2 0
Setstanden:  3 – 0

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands