FINDER MASTERS

Finaledag CLoD levert 3 nieuwe spelers voor Finder Darts Masters

Zaterdag 29 augustus werd in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee de finaledag van de Champions League of Darts ( CLoD) afgewerkt. In totaal hadden 161 deelnemers, spelers van de lidorganisaties van de Nederlandse Darts Bond zich voor dit toernooi weten te plaatsen waar voor de beste dame, heer en junioor een starbewijs klaar lag voor deelname aan de Finder Darts Masters. Daarnaast lag er ook een startbewijs klaar voor deelname aan de Winmau World Masters in het Engelse Hull niet alleen voor deze drie maar ook voor de winnares van het meisjestoernooi.

Ook werd er een toernooi gespeeld voor aspiranten en de winnaar van dit toernooi mag straks in december als VIP de Finder Darts Masters meemaken.

Na een spannende afvalrace in het herentoernooi waar onder meer Co Stompé in de halve finale verloor van Danny Noppert speelde laatstgenoemde en Wouter Rietveld de finale van het herentoernooi. Een schitterende finale met in de hoofdrol Danny Noppert die in de eerste set na een achterstand met 2-3 de eerste set won en daarna in de tweede set heerste en met 3-1 de eindstand op 0-2 in sets zette.

De 24 jarige Danny Noppert uit het Friese Joure zien we dus in december terug op het Finder Darts Masters Podium.

Het startbewijs bij de dames ging naar Sharon Prins. Voor de derde keer op rij wist de Zuid Hollandse zich te plaatsen voor deelname aan het wereldtop dartstoernooi. In de finale tegen Anca Zijlstra wist Sharon na een moeizame start bij 2-2 toe te slaan  en uiteindelijk met 4-2 de finale te winnen.

Ook een nieuw gezicht tijdens het Finder Darts Master Youth Tournament. De 15 jarige Geert Nentjes uit Urk won namelijk de finale van het junioren allewinnaars_2015
toernooi in een hoogstaande wedstrijd tegen Wesley Hurreberink die onder de vlag van de DVO speelt. Geert speelde sterk maar moest toch af en toe de eer aan Wesley laten. Maar met hoge scores maakte hij het verschil waardoor hij tijd kreeg voor zijn dubbels en zo de eindstand op 4-2 in zijn voordeel bepaalde.

Winnares van het meisjestoernooi Priscilla Steenbergen maakt in oktober haar debuut op een major event. Zij won namelijk de finale van Lerana Rietbergen die er nog wel een vijfde beslissende leg wist uit te slepen naar in de alles beslissende leg helaas geen vuist meer kon maken. Priscilla  bleef rustig en vond als eerste de dubbel voor en 3-2 eindstand.

In de finale van het aspirantentoernooi, Lars Plaisier en Anthony Moes. Anthony haalde de finale met onder andere een 170 finish in de voorronde maar kon in de finale niet de vorm van de dag terugvinden en kreeg zoals dat heet een white wash aangemeten. Lars won met 3-0 en mag in december 3 dagen als VIP de toppers van de Finder Darts Masters van heel dichtbij komen bewonderen.

Voor alle verliezers van de eerste ronde van het heren en damestoernooi werd nog een extra B toernooi gehouden waar voor de winnaars nog een extra prijs  in de vorm van een VIP pakket voor de Finder Darts Masters viel te verdienen.

Patrick Hendriks won dit pakket als winnaar van het B toernooi voor heren. Hij klopte in de finale Roy Gokoel met 3-0

Marjolein Noijens won het B toernooi voor dames. Zij klopte Jacqueline Draaisma in de finale met 3-1

Voor alle uitslagen van de Champions League of Darts zie deze pagina

Op de foto links boven de 3 spelers die zich voor de Finder Darts Masters hebben geplaatst op de foto rechts alle winnaars plus de organisatie en vertegenwoordiger van de NDB

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands