WDF/BDO

Dit zijn de finale partijen van Europe Cup 2016

Na drie loodzware en zeker lange dagen is vanavond, vrijdag 23 september gekomen aan alle voorronden en knock out wedstrijden op weg naar de finales van de 6 onderdelen die samen het WDF Europe Cup 2016 toernooi vormen. Nederland is dit jaar gastland en heeft in hotel Zuiderduin de ideale locatie gevonden om dit evenement daar plaats te laten vinden. Alle deelnemende landen zijn dan ook vol lof over de entourage en gastronomie van het hotel en de waterdichte organisatie door de Nederlandse Darts Bond.

Zes toernooien zijn er gespeeld, een heren en dames teamtoernooi, heren en dames koppeltoernooi en heren en dames singles toernooi. Daarnaast is er een overall titel voor het best presterende land over de drie toernooien in de afdeling dames en heren.

Richard Veenstra heeft zich in het herentoernooi geplaatst voor de finale waarin hij het gaat opnemen tegen Welshman Jim Williams.

Samen met Wesley Harms speelt Richard morgen ook de koppelfinale en hier is hun tegenstander het koppel Alan Soutar en Ross Montgomery uit Schotland.

Ook de derde finale in het herentoernooi, die team round robin is door de Nederlanders, Wesley Harms, Richard Veenstra, Gino Vos en Jeffrey Sparidaans gehaald en hun wacht zaterdag de pittige match tegen Engeland. Dit team bestaat uit Glen Durrant, Scott Mitchell, James Hurrell en Jamie Hughes. En die zijn gebrand op een overwinning want individueel en in de koppels hebben zijn geen hoge ogen gegooid.

Maar ongeacht de uitslag van deze teamfinale zijn de Nederlandse heren al verzekerd van de overall titel gezien de voorsprong op hun naaste concurrenten.

Stand heren top 10:

Land totaal
1 NEDERLAND 106
2 ZWEDEN 72
3 ENGELAND 67
4 SCHOTLAND 57
5 FINLAND 40
6 WALES 40
7 REPUBLIEK IERLAND 37
8 DENEMARKEN 34
9 MALTA 33
10 NOORD IERLAND 32

In het dametoernooi staan de Engelse dames, Trina Gulliver, Fallon Sherrock Lorraine Winstanley en Deta Hedman,  boven aan en zij treffen in de teamfinale de Nederlandse dames Anca Zijlstra, Sharon Prins, Aileen de Graaf en Anneke Kuiten en om uitzicht te houden op de overall titel moeten de Nederlandse dames deze finale winnen.

Sharon Prins moet het dan afmaken in de single finale tegen de Engelse Fallon Sherrock en mag Lorraine Winstanley  samen met Deta Hedman ook de koppelfinale niet winnen. De Engelse dames spelen die finale tegen Rhian Griffiths en Rhian Edwards uit Wales. Het spant er dus om

Stand top 10 dames:

Land totaal
1 ENGELAND 128
2 NEDERLAND 106
3 DUITSLAND 81
4 WALES 71
5 ZWEDEN 42
6 FINLAND 39
7 NOORWEGEN 38
8 TSJECHIË 35
9 REPUBLIEK IERLAND 27
10 SCHOTLAND 24
error: © Prodarts Europe - the Netherlands