FINDER MASTERS

Drie spelers toegevoegd aan Finder Darts Masters deelnemersveld

Het deelnemersveld van de Finder Darts Masters is aangevuld met de drie winnaars van het plaatsingstoernooi, de Champions  League of Darts.  Via dit zaterdag 3 september gespeelde kwalificatietoernooi voor NDB geregistreerde spelers en speelsters plaatsen de winnaar van het herentoernooi, damestoernooi en junioren toernooi zich voor deelname aan het toernooi dat dit jaar van 9 tot en met 11 december gehouden wordt in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

Winnaar van het startbewijs voor het heren toernooi werd Jeffrey Sparidaans. Jeffrey klopte in spannende finale Martijn Kleermaker die 1-0 voor kwam door de eerste set met 3-2 te winnen maar daarna wist Jeffrey, in een spannende maar bijna gelijk opgaande strijd de winst naar zich toe te trekken en won uiteindelijk de finale met 2-1 in sets. Het wordt het debuut voor de bijna 23 jarige Tilburger die dit jaar ook deel uitmaakt van de Nederlandse selectie.

Sharon Prins won de finale van Floortje van Zanten. Na lange tijd is Floortje weer terug op het hoge niveau en was dichtbij haar rentree op het wereldpodium maar daar stak Sharon Prins, die al 5 keer via de CloD het Masters podium wist te bereiken, een stokje voor. Sharon sloeg in een best of 9 legs in de laatste leg toe voor de 4de winst op rij. In totaal haar vijfde overwinning van het CLoD damestoernooi.

Winnaar van het Finder Darts Masters 2015 jeugdtoernooi, Justin van Tergouw won het juniorentoernooi van Geert Nentjes. Geert plaatste zich vorig jaar via de CLoD in 2015 voor de Finder Darts Masters maar nu kon Geert weinig doen tegen het sterke spel van Justin die met 5-1 de partij won. Justin keert in december dus terug op het  Finder Darts Masters podium om zijn titel te verdedigen.

Buiten deze 3 toernooien voor de Finder Darts Masters startbewijzen en deelname bewijs de Winmau World Masters in Engeland wordt er ook nog een toernooi gespeeld voor meisjes. Winnares clod2016_championsvan het meisjestoernooi werd Lerena Rietbergen door met 3-2 Kyana Frauenfelder in de finale te kloppen. Lerena won met haar overwinning ook een deelnamebewijs voor de Winmau World Masters die begin december in Engeland gehouden wordt.

In het vijfde toernooi, het toernooi voor aspiranten, ging de titel naar Ricardo van den Vloed die Keanu van Velzen met 3-1 klopte. De prijs voor Ricardo is een VIP arrangement voor de Finder Darts Masters zodat hij dit wereldtop toernooi van heel dichtbij mee gaat maken.

De lijst deelnemers voor Finder Darts Masters is dus aangevuld met deze 3 namen. Een compleet overzicht van deelnemers tot nu toe kunt u vinden op de website van het toernooi, www.findermasters.nl

 

Hier kunt u ook terecht voor informatie over kaartverkoop en hotelboekingen

 

Een overzicht van alle uitslagen van de Champions League of Darts is na  te lezen op www.clod.nl  rubriek Deelnemers.

Op de bovenste foto de winnaars van het deelnamebewijs voor Finder Darts Masters 2016; Sharon Prins, Jeffrey Sparidaans en Justin van Tergouw

Op de onderste foto rechts alle 5 de winnaars van de Champions League of Darts van links naar rechts; Ricardo van den Vloed, Sharon Prins, Jeffrey Sparidaans, Lerena Rietbergen en Justin van Tergouw

error: © Prodarts Europe - the Netherlands