OVERIG NIEUWS

Dagzege voor Davy van der Zande

davyvdzande_01De elfde speeldag van de Oranjebar Super Ranking was vanwege de kermis verplaatst naar de woensdag maar dat weerhield de deelnemers niet om te komen. Deze avonden kun je punten halen voor de finale dag en des te eerder je daar zeker van bent des te beter en ben je niet afhankelijk van je resultaten op de laatste kwalificatie avond. Dus was er een opkomst als vanouds en werd er weer op hoog niveau gestreden. In de groepsfase wisten Toon Donkers, Thijs van de Vleuten, Patrick van Hoof, Stefan Deisterblom, Harry de Weijer, Peter van den Broek, Willem Bart van de Broek en nieuwbakken Oranjebar Lions speler Davy van der Zande zich te plaatsen voor de kwartfinales.

In de kwartfinales bleken Harry van de Weijer, Peter van den Broek, Davy van der Zande en jeugdspeler Thijs van de Vleuten de betere spelers waarna zij in de halve finales mochten uitmaken wie die avond de finale zouden spelen. Na twee mooi gelijk opgaande wedstrijden waren de finaleplaatsen deze avond weggelegd voor Patrick van Hoof en Davy van der Zande.

In de wetenschap dat beide mannen al vaker finales gespeeld hebben in de Oranjebar mocht worden aangenomen dat er spektakel zou worden geboden. Aan de ene kant Patrick die normaal uitkomt in 1e divisie en slechts af en toe een toernooi speelt en aan de andere kant Davy die een ervaren eredivisie en Super League speler is met ervaring in internationale toernooien. In de finale bleek al snel dat beide mannen niet voor elkaar wilden onderdoen met bij iedere leg die gewonnen werd een oerkreet van betreffende speler ging de strijd gelijk op. Toch was het de meer ervaren Davy van der Zande die met de zege aan de haal ging en gezien het vertoonde spelbeeld met vertrouwen kan afreizen naar Selsey waar hij deel zal nemen aan de 2013 England Open.

Uitslag van speeldag 11:

1. Davy van der Zande 2. Patrick van Hoof 3. Thijs van de Vleuten en 4. Peter van den Broek.

De volgende Oranjebar Super Ranking 7 wordt gespeeld op Dinsdag 25 juni 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00

error: © Prodarts Europe - the Netherlands