PDC

Boeiende tweede speeldag van de Premier League

In een volgepakte zaal te  Aberdeen werd de tweede speelronde gehouden van de PDC McCoy’s Premier League. Op de eerste avond zagen we al enkele spectaculaire wedstrijden, en vandaag was dit zeker niet minder. Opnieuw werd het publiek getrakteerd op enkele bloedstollende partijen. De eerste waarvoor de bezoekers naar het puntje van hun stoel schoven was de partij tussen Adrian Lewis en Raymond van Barneveld. Lewis gaf vorige week tegen Taylor een riante voorsprong uithanden en moest met een gelijkspel genoegen nemen en dat zou vandaag niet anders zijn.Raymond startte lekker met gelijk Lewis een break aan te meten en de leg die hij begon ook te verzilveren voor een 0-2 voorsprong.  Met een 100 finish in leg drie waarvan de laatste 2 op dubbel top komt Lewis op 2-1 en scoort vervolgens nog eens 4 legs op rij voor een  5-2 voorsprong.

Maar net zoals vorige week knokt Raymond zich naar 5-5 terug en weet dan steeds vanuit een achterstand op gelijke hoogte te komen. In de 14de leg maakt Barney opnieuw gelijk maar nu met een 126 finish vol in de dubbele bull en gaat voor de tweede opvolgende keer met een punt naar huis

Adrian Lewis – Raymond van Barneveld  7 – 7

Voor the Hammer, Andy Hamilton was de tweede partij tegen Gary Anderson een zware. Niet alleen zijn tegenstander was in vorm, ook had hij nog de zaal tegen die zich als een huis achter de thuis spelers Gary Anderson schaarden. Anderson pakt de eerste 4 legs. Hamilton had in de eerste wel een kans voor een voorsprong maar mist 4 darts op de dubbel. In de tweede krijgt hij een break tegen en nadat in de vierde Andy weer twee darts mist scoort Gary zijn vierde punt op rij.

Maar dan is het Hammertime en scoort Andy twee legs op rij waarmee hij zijn achterstand tot 2 legs verkleind. Helaas was de opleving maar voor even want Anderson wint mede door de double trouble belevenis van Andy de volgende 3 legs op rij voor een 8-2 eindstand

Gary Anderon – Andy Hamilton  8 – 2

In de derde match van de avond kwam the Power in actie tegen Kevin Painter. En de match begon tegen de verwachting in. Taylor mist in de eerste leg  32 voor een voorsprong en krijgt dan gelijk de eerste break tegen. Kevin houdt dan de leg waarin hij begint voor 2-0 voor en break dan voor de tweede keer Taylor in de derde leg.

In de vierde breekt Taylor terug met een fraaie 132 finish voor 3-1 doch de leg erop komt Painter weer als winnaar uit de bus. Maar in de zesde leg draait de partij 180 graden om. Taylor gooit in die 6de leg zijn eerste 180 van de match en met een break komt hij op 4-2 en vervolgens op 4-3.

Dan pakt Painter met een 123 finish zijn vijfde punt, wat later zou blijken ook zijn laatste zou blijven in deze partij. Nadat in de negende Phil op 1 punt achter Kevin komt scoort hij de gelijkmaker met een 9 darter ( 180 – 174 en 147). En de maestro heeft alle remmen los en wint ook de 3 eropvolgende legs voor een 8-5 overwinning.

Phil Taylor – Kevin Painter 8 – 5

De laatste match tussen Simon Whitlock en James Wade wekte de illusie dat er een white wash aan stond te komen. Whitlock speelde sterk en won 7 legs oprij. Wade stond erbij en keek er na zeker als ook de dubbels maar niet willen vallen. Toch weet de darter uit Aldershot de eer te redden door in de achtste leg zijn eerste punt te scoren met een 11 darter.

De kogel is door de kerk en the Machine weet terug te knokken naar 7-4. Maar zijn moed wordt niet beloond. In de volgende leg mist Wade tops voor een vijfde leg winst oprij en moet dan toezien hoe Simon tops wel weet te vinden voor een 8-4 overwinning.

Simon Whitlock – James Wade  8 – 4 

 Foto’s bij dit verhaal (C) Lwarence Lustig – PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands