PDC

Benito van de Pas bereikt in Riesa de halve finale van de European Tour

Goede zaken voor Tilburger Benito van de Pas die aan het begin van de avond de halve finale wist te bereiken van het HappyBet International Darts Open. ‘Slachtoffer’ in die wedstrijd was Simon Whitlock die een goede dag had en bij de laatste 32 Devon Petersen wist te kloppen en bij de laatste 16 ook Peter Wright naar huis stuurde. Maar in de kwartfinale miste Simon in de beslissende leg een dart voor de dubbel en dat werd genadeloos door Benito afgestraft.

Benito won de partij met 6-5 en speelt straks in de halve finale tegen Kim Huybrechts die met 6-1 een einde maakte aan de verrassende zegereeks van de Duitser Dragutin Horavt. Yordi Meeuwisse die als tweede Nederlander nog in de race was verloor in de kwartfinale van Mensur Suljovic.

Maar helaas voor Benito was de halve finale van het toernooi zijn eindstation. Ondanks een sterk begin waar hij met een 120 finish het eerste punt binnen haalde trok Kim Huybrechts de match naar zich toe en won uiteindelijk met 6-2.

De partij sloeg Mensur Suljovic ook keihard toe en klopte James Wilson met 6-1 en speelt Mensur de finale tegen de Belg.

Deze finale wordt in de elfde leg beslist. Huybrechts weet een 4-2 achterstand om te zetten in een 5-4 voorsprong maar Suljovic komt leg 10 gelijk en na een nerveus begin in de laatste leg en 7 gemiste darts van Kim voor de match vindt Suljovic dubbel 16 voor de partij.

Hieronder de uitslagen kwartfinale en het verdere verloop van het toernooi.

 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 Yordi Meeuwisse Mensur Suljovic (9) 1 6
2 James Wilson Andy Boulton 6 1
3 Simon Whitlock (15) Benito van de Pas (7) 5 6
4 Dragutin Horvat Kim Huybrechts (3) 1 6
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 Mensur Suljovic (9) James Wilson 6 1
2 Benito van de Pas (7) Kim Huybrechts (3) 2 6
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1 Mensur Suljovic (9) Kim Huybrechts (3) 6 5

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands