WDF/BDO

Belg Roger Jansen en Engelse Deta Hedman claimen eerste Hal Masters titel

seniorenkampioenen_01Een verrassende winnaar van het eerste Hal Masters dartstoernooi dat vandaag in de Evenementenhal te Venray werd gespeeld. Niet routinier Martin Adams ging er met de titel vandoor maar de voor de meesten nog onbekende Belg Roger Jansen. Adams vorig jaar nog de eerste winnaar van het Hal Open wist ook in deze eerste editie van het met ranking punten de WDF/BDO en Finder Darts Masters ranking opgewaardeerde toernooi de finale te bereiken en begon dit avontuur tegen de grote onbekende vol vertrouwen.

Maar Roger speelde relaxed, had weinig te verliezen en won de vijfde leg van de eerste set voor een 1-0 voorsprong. Even slikken voor Martin die hier niet op had gerekend maar dit werd gelijk weer hersteld door Wolfie met een 3-1 overwinning in set 2. De derde set pakte Adams in drie legs en even leek het er op dat de klus bijna af was. Maar Adams miste was belangrijke pijlen en zette de deur open voor Roger die daar dankbaar gebruik van maakte en met 1-3 set vier won en er een vijfde alles beslissende set moest worden gespeeld.

Na vier legs stonden de mannen toch gelijk en werd de vijfde en laatste leg scherprechter. In die leg haalde de Belg de onderste steen boven en troefde de routinier af door de beslissende leg te winnen en daarmee zijn eerste grote overwinning mag bijschrijven op zijn erelijst.

Deta Hedman wist ook de eerste titel van de Hal Masters te bemachtigen. Deta won vorig jaar al de eerste editie van het Hal Open darts en was er op gebrand ook deze nieuwe titel op haar erelijst bij te schrijven. Ze kwam dan ook sterk uit de startblokken tegen landgenote Lorraine Winstanley. Ze pakte de set met 3-0 maar daarna zakte het niveau en als ging het niet vanzelf Lorraine pakte set 2 met 3-2.

Een spannende derde en laatste set werd gespeeld waarin de stand na vier legs gelijk was, 2-2. Pas in de vijfde en laatste leg zagen we weer de vorm van Deta zoals in de eerste set en pakte ze de vijfde leg en daarmee een nieuwe titel op haar erelijst, die van de Hal Masters voor dames.

Uitslagen heren vanaf de kwartfinale:

 Laatste 8          
Pos  Player   Player  score
1 Martin Adams (ENG) Kris Boer (NED) 5 0
2 Jamie Hughes (ENG) Nick Kenny (ENG) 5 2
3 Danny Lanooij (NED) Jeffrey de Graaf (NED) 2 5
4 Roger Janssen (BEL) Scott Mitchell (ENG) 5 4
 Halve finale          
Pos  Player   Player  score
1 Martin Adams (ENG) Jamie Hughes (ENG) 2 0 *1
2 Jeffrey de Graaf (NED) Roger Janssen (BEL) 0 2 *2
*1 3 – 1  en   3 -1 *2 2 – 3   en  2 –  3
 Finale
Pos  Player   Player  score
1 Martin Adams (ENG) Roger Janssen (BEL) 2 3
setstanden finale  : 2- 3 ; 3 – 1  ; 3 – 0 ; 1 – 3 ; 2-3

 

Uitslagen dames vanaf de halve finale:

 Halve finale        
Pos  Player   Player  score
1 Lorraine Winstanley(ENG) Rachel Brooks (ENG) 5 2
2 Deta Hedman (ENG) Aileen de Graaf (NED) 5 4
 Finale        
Pos  Player   Player  score
1 Lorraine Winstanley(ENG) Deta Hedman (ENG) 1 2
setstanden finale : 0 – 3  ;  3-2  ;  2 -3

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands