WDF/BDO

BDO WORLD TROPHY: Aileen de Graaf wint Nederlands onderonsje van Anca Zijlstra en plaatst zich voor finale.

Aileen de Graaf heeft zich ten kosten van haar landgenoot Anca Zijlstra weten te plaatsen voor de finale van de BDO World Trophy. Beide dames zijn zeer aan elkaar gewaagd en weten van elkaar dat ze beide vol erop moeten gaan wil men kans maken tegen elkaar, beide dames knalde dan ook meteen vanaf de eerste darts er goed op los.

De 1e leg beginnen beide dames met zeer hoge scores Aileen weet met 115, 100,128 te beginnen terwijl Anca met 140.100 begint en zo werd de toon voor de partij meteen gezet. Het is vervolgens Aileen die de 1e leg weet te winnen met een 16 darter via dubbel 8. Ook leg 2 gaat vervolgens naar Aileen toe.

Anca liet het er niet bij zitten en weet vervolgens leg 3 via dubbel 10 te pakken, ook leg 4 gaat naar Anca in 19 darts via scores van 100,100,140 loopt zij makelijk bij Aileen weg en via dubbel 8 maakt ze weer gelijk 2-2. Leg 5 ging vervolgens vrij simpel naar de Graaf. In leg 6 lijkt er werkelijk niets aan de hand voor Anca Zijlstra want met scores van 100-140-100-122 laat ze Aileen flink achter zich staan. Maar het is juist ook die zelfde Anca die de dubbel niet weet te vinden en zo alsnog de leg afgeeft aan Aileen en zo 2-4 achter komt.

In leg 7 lijkt Anca wat aangeslagen door het verlies van die 6e leg want ze raakt bij de eerste 9 darts geen enkele tripple meer en moet toe zien hoe Aileen de wedstrijd definitief naar zich toe trekt 5-2.

Aileen zal later deze dag de finale spelen tegen de winnaar van Deta Hedman en Anastasia Dobromyslova

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands