PDC

Barney en Mighty Mike naar play off Premier League

premlogoEigenlijk was het geen verrassing meer omdat vorige week tijdens speelweek 13 van de Premier League al duidelijk was dat Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Phil Taylor zich hadden geplaatst voor de finaledag van de Premier League. Alleen wie tegen wie moest spelen en wie de vierde speler zou worden daar kon gisterenavond tijdens de laatste competitieavond in Newcastle nog verandering in komen. Met name de vierde man, daar kon het 3 kanten opgaan omdat zowel James Wade, Robert Thornton en Simon Whitlock uitzicht hadden op die vierde plek. En omdat alle drie de spelers nog pittige tegenstanders hadden kon het wel eens een spannende avond worden.

Begonnen werd er met de partij Andy Hamilton tegen Adrian Lewis, een partij die niets meer om het lijf had omdat zowel Andy als Adrian geen kans meer op de play off wedstrijden maakten. Het was dan ook aan de stemming te merken maar op zich was het best nog wel een leuke partij om naar te kijken. Hekkensluiter Lewis wist een 4-1 achterstand weg te poetsen om vervolgens de partij met 5-7 te winnen.

De tweede partij van de avond met Robert Thornton tegen Raymond van Barneveld kon wel van invloed zijn op de stand. Thornton moest dan winnen van Raymond en liefst met ruime cijfers om ook het legs verschil naar een positief saldo te brengen. Raymond had ook een doel, en dat is winnen om zo mogelijk nog eerste te worden in de stand als Michael van Gerwen punten zou laten liggen.  Met een breek in de eerste leg neemt Barney het voortouw maar wordt gelijk weer terug gebroken door Thornton. De volgende twee legs gaan dan weer met de darts maar in leg vijf maakt Raymond met een breek opnieuw een verschil en geeft dat niet meer uit handen.

De eerste dreun dan voor Robert die uiteindelijk met 4-7 verliest en dan mag gaan duimen dat James Wade flink aan de broek krijgt van Taylor en ook Simon Whitlock geen gekke dingen doet om zo in de tweede partij tegen van Gerwen nog kansen te houden.

Simon Whitlock moest ook nog twee partijen spelen die avond waarvan de eerste tegen Adrian Lewis. Op papier de beste kans voor Simon gezien het spelbeeld van Lewis tijdens de Premier League. Het verschil tussen spelen met druk en zonder druk op de schouders werd in deze partij zichtbaar en zo verspeelde Simon zijn mogelijke kans op een finale plek. Simon liet Lewis terugkomen van een 3-5 achterstand en  wist in leg 12 de stand weer gelijk te trekken om nog een beetje hoop voor de finale dag over te houden.

Die hoop werd hem in de volgende partij afgenomen. Wade die tegen Taylor speelde wist dat hij met minimaal een gelijk spel zo goed als zeker was van de play offs. Thornton moest dan met 7-0 winnen om gelijk te komen met Wade en dat moest dan gebeuren in de match tegen Michael van Gerwen. James begon goed aan de partij en breekt Taylor in de eerste leg en met de darts wordt het 0-2. Twee legs later is het echter weer gelijk en vanaf dat moment gaan de legs met de darts waardoor die 6-6 eindstand op het scorebord komt.

In de volgende partij moet het dus 7-0 voor Thornton worden. Helaas voor Robert had tegenstander Michael van Gerwen iets anders in gedachte, vlammen voor zijn fans in de zaal. En vlammen deed Michael die uiteindelijk met een 105.35 darts gemiddelde de partij met 7-1 won.  In 6 legs stond the Thorn 6-0 achter en was de white wash bijna voor hem. Robert red de eer in leg 7 als Michael tops mist voor een 113 finish. Leg acht krijgt bijna een sensationeel slot als Michael na 6 darts op 144 staat maar dan de tweede  trippel mist in de volgende beurt voor een 9 darter. met dubbel 4 wordt de partij afgesloten en zijn de kaarten geschud. Wade is de vierde man in de play offs en de laatste partij van de avond tussen Simon Whitlock en Raymond van Barneveld is dan nog een formaliteit.

In die partij gaan de eerste 8 legs met de darts. Whitlock is de partij begonnen. In leg negen breekt Raymond the Wizard met tops de dubbel die Simon miste voor opnieuw een voorsprong in de partij. Als Simon de leg erop opnieuw de dubbel er niet in krijgt om terug te breken wordt het 4-6 voor Raymond die vervolgens in leg 11 zijn tweede 4-7 overwinning van de avond binnenhaalt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands