PDC

Al 3 spelers zeker van Premier League play off finale

wade_prem_01Met nog een ronde te gaan hebben gisteren, tijdens speeldag 13 van de McCoy’s Premier League, drie spelers al een plek veroverd voor de finale dag die 16 mei wordt gespeeld. Michael van Gerwen, lijst aanvoerder van deze competitie deed dit door een fraaie overwinning op Andy Hamilton. Ook Phil Taylor en Raymond van Barneveld stelden hun plek veilig door hun wedstrijd te winnen. Phil klopte Robert Thornton en Raymond klopte de grote pechvogel van dit toernooi, Adrian Lewis. Grote verliezer deze avond was James Wade die tweemaal speelde in Liverpool en beide keren verloor. Eerst van Simon Whitlock en in de laatste partij van de avond van Andy Hamilton.

Volgende week speelt James Wade maar 1 wedstrijd en zal die zeker moeten winnen. Maar dan is er voor hem nog niets zeker omdat Robert Thornton en Simon Whitlock, met respectievelijk 15 en 14 punten, die avond twee wedstrijden spelen en bij 100% winst komt Thornton dan 1 punt boven James uit en komt Whitlock gelijk. Mocht het laatste het geval zijn dan is eerst het leg saldo bepalend en voor die situatie zullen James en Simon dus voor een zo groot mogelijk verschil hun wedstrijden moeten winnen.

James Wade speelt zijn laatste wedstrijd tegen Phil Taylor die al zeker is van deelname aan de finale maar ook zeker voor het publiek zijn klasse nog willen bewijzen. Robert Thornton speelt in Newcastle eerst tegen Raymond en later nog tegen Michael. Simon Whitlock treft eerst Adrian Lewis en daarna Raymond die ook tweemaal aan the oche komt. Een spannende ontknoping dus.

Uitslagen van donderdag 2 mei 2013

Michael van Gerwen – Andy Hamilton  7-4

James Wade – Simon Whitlock  4-7

Robert Thornton – Phil Taylor  2-7

Raymond v Barneveld – Adrian Lewis 7-4

James Wade – Andy Hamilton 2-7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands