PDC

World Grand Prix Dublin; wedstrijden maandag 3 oktober totaal overzicht

De komende dagen weer volop actie. Dit keer in het New Citywest hotel te Dublin, Republiek Ierland waar deze week de PartyPoker World Grand Prix gespeeld wordt. Vincent van der Voort komt vanavond tijdens de eerste sessie al in actie tegen een niet gemakkelijke tegenstander, Kevin Painter.

Verder deze avond ook nog Raymond van Barneveld, maar daarmee is het Nederlandse deelnemersveld ingevuld. Het toernooi format is dubbel in dubbel uit met in de eerste ronde een best of 3 sets best of 5 legs. Hieronder een overzicht van de vanavond gespeelde wedstrijden.

Brendan Dolan – Wayne Jones  2-0

Brendan Dolan overwon voor het eerst sinds 2004 de eerste ronde van de World Grand Prix met een 3-1 en 3-2 overwinning  op Wayne Jones die in de tweede ste nog van een 2-0 achterstand terug kwam. Dolan vooral sterk op zijn openingsdubbel benutte dit voordeel voor een plaats in de tweede ronde.

Justin Pipe – John Henderson 0-2

Een bijzondere wedstrijd waarin John Henderson bij aanvang van iedere leg direct zijn openingsdubbel vond, maar met moeite kon finishen. Zowel in de eerste als de tweede set gaf hij een riante voorsprong bijna uithanden mar Justipn Pipe kon het ook niet afmaken. Misschien nog geheel perplex van zijn overwinning op Phil Taylor de dag ervoor, wie zal het zeggen.

Vincent van der Voort – Kevin Painter 2-0

Een geweldige start van Vincent die 5 legs op rij weet te winnen voordat Kevin Painter in de tweede set tot 2-2 in legs terug komt. Vincent mist dan een 119 finish en krijgt Painter een kans met 80 over. Kevin kan er slechts 60 punten vanaf halen en ziet dan de eerste darts van Vincent in de dubbel 8 belanden voor een 3-2 stand en 2-0 eindstand.

Wes Newton – ColinLloyd 2-1

Lloyd wist met moeite de eerste set t winnen (2-3) Na de break ging et mis voor Jaws Lloyd. Hj vond de dubbels niet snel genoeg en moest dardoorde volgende  tweede set met 3-0 aan Newton laten die door het wankelen van zijn tegentander flink afstrafte.

Adrian Lewis – John Part 1-2

Het bewijs dat een spelletje darts niet is gespeeld voordat de laatste dubbel is gegooid is in deze wedstrijd geleverd. Een ontketende Adrian Lewis won 5 legs op rij. Sommige met John Part net 1 beurt op het bord omdat hij de openingsdubbel maar niet vinden kon.

In de zesde leg leek het er op dat Lewis een white wash zou maken maar er ging iets mis. Alle concentratie en ritme waren opeens weg bij Lewis. Hij begon te missen en verloor de tweede set met 3-2. In de derde de schijn dat Jackpot Lewis weer terug was, maar na 1-0 voor toch weer dat beeld als aan het eind van de tweede set en Part die groeide in deze macth en stoïcijns speelde hij naar een 3-1 winst in de derde set  en een plaats in de tweede ronde.

James Wade – Steve Brown 2-0

Meer een verplichte kuur dan een echte wedstrijd. Steve Brown zijn vorm was ver te zoeken en maakte het The Machine James Wade niet echt moeilijk. Wade door naar de tweede ronde na een korte partij.

Raymond van Barneveld – Mervyn King 2-0

Niet zoals Raymond vooraf in een interview voorspelde een wedstrijd die tot het gaatje zou gaan. Even dan, in de eerste set gingen de vijf legs met de darts. Raymond begon en dus ook in de vijfde leg bij 2-2 waarin hij als eerste op een finish kwam.

In de tweede set in de eerste leg hetzelfde beeld. King ging van start en kwam 1-0 voor en Raymond kwam in leg 2 gelijk. Daarna een break tegen voor King die de darts even niet meer kon plaatsen waar hij graag wilde. In de vierde kreeg Raymond tijd genoeg voor de winnende dubbel. En die had hij nodig want zes darts vonden niet de winnende dubbel pas met de zevende was het game set and match voor Barney.

William O’Connor – Andy Smith 0-2

Voor het thuis publiek kreeg de Ier William O’Connor zijn twee momenten van glorie als hij in de eerste leg van de eerste set een punt scoort en later in set twee derde leg nog eens een leg op naam zet. Meer zat er niet in alhoewel hij niet slecht speelde.

Maar toch een maatje te klein voor ’the Pieman’ Andy Smith die beide sets met 3-1 wist te winnen voor een plaats in de tweede ronde.